De ce merită să înveți Microsft Azure Fundamentals și să susții AZ-900

De ce merită să înveți Microsft Azure Fundamentals și să susții AZ-900

Vizualizări: 18

Atunci când lucrezi în domeniul IT, este important să fii mereu la curent cu cele mai recente tehnologii și să acumulezi cât mai multe informații pe zona ta de lucru. Având în vedere popularitatea de care tehnologia cloud se bucură în ultimii ani, este firesc ca specialiștii IT să fie interesați de această zonă, ce oferă numeroase avantaje companiilor, dar și nenumătate oportunități profesionale. Cloud computing s-a extins în aproape toate domeniile business, ceea ce înseamnă că indiferent de rolul tău prezent, vei interacționa de-a lungul carierei cu această tehnologie.

Microsoft Azure Fundamentals cuprinde cursurile necesare pentru a te pregăti pentru examenul de certificare AZ-900 și, ulterior, pentru o carieră în cloud. Programul îți oferă cunoștințe de bază despre conceptele și serviciile Microsoft Azure, alături de instrumente de management, securitate generală și securitatea rețelei, confidențialitate și conformitate. Descoperă în continuare ce beneficii vei avea odată ce treci prin cursurile Microsoft Azure Fundamentals și susții examenul AZ-900.

1. AZ-900 îți poate extinde plaja de oportunități profesionale

Odată ce deții certificarea Microsoft Azure Fundamentals, ai șansa de a te îndrepta către o carieră de viitor, cu un salariu competitiv. De exemplu, poți profesa ca inginer de securitate, developer sau cloud architect și te poți orienta către diverse industrii, având în vedere faptul că tot mai multe companii aleg migrarea în cloud.

De asemenea, e bine să iei în calcul faptul că piața locurilor de muncă în IT este flexibilă și îți permite să accepți joburi și în alte țări. Munca remote a devenit în ultimii ani o alternativă pentru numeroase companii din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania și multe alte state, care caută oameni valoroși și bine pregătiți. Cu certificarea potrivită și suficiente cunoștințe acumulate, cariera ta se va îndrepta în direcția pe care ți-o dorești.

2. Procesul de învățare este rapid și intuitiv

Persoanele care urmează cursurile Microsoft Azure Fundamentals beneficiază nu doar de o bază teoretică, ci și de exerciții interactive, care le oferă oportunități de a practica și implementa ceea ce învață. Pe lângă cursuri, poți utiliza și alte resurse online, precum cărți, videoclipuri și tutoriale, însă cursurile te ajută să dobândești mult mai eficient cunoștințele practice de care ai nevoie în activitatea de zi cu zi.

Cât de simplu parcurgi informațiile de bază din Microsoft Azure Fundamentals? Poți alege, de exemplu, să începi prin a urma cursul de o zi din portofoliul Bittnet, care îți va oferi cunoștințe fundamentale despre conceptele de bază în Azure, precum și o prezentare generală a serviciilor și soluțiilor Azure disponibile. După ce ai baza necesară, va fi mult mai simplu să parcurgi și cursuri Microsoft Azure mai detaliate, astfel încât să îți dezvolți progresiv cunoștințele.

3. Optimizezi costurile companiei și crești nivelul de securitate

Ca specialist certificat Azure, poți optimiza bugetul companiei, în timp ce simplifici procesele interne și activitatea colegilor tăi din IT. Datorită integrării complete a centrelelor de date locale cu Azure cloud, soluția poate ajuta compania să economisească bani, prin reducerea costurilor pe parte de proiectare software, consum de energie și întreținere a sistemelor de securitate a informațiilor. Astfel, soluțiile implementate de departamentul IT au posibilitatea de a contribui la scalarea afacerii.

Totodată, Microsoft Azure oferă unul dintre cele mai bune protocoale și instrumente de securitate, ce asigură securitatea și protecția completă pentru serviciile și aplicațiile găzduite pe Azure. Microsoft Azure a obținut și o certificare în acest sens, care este recunoscută de autoritățile europene de protecție a datelor pentru confidențialitatea în cloud. Dacă ai urmat programul Microsoft Azure Fundamentals, poți obține ulterior și certificarea Microsoft Azure Security Technologies, care te pregătește pentru o poziție de inginer de securitate Azure.

4. Îți îmbunătățești abilitățile DevOps și AI

După ce acumulezi cunoștințe fundamentale de Microsoft Azure, poți obține și o certificare DevOps care să îți permită să profesezi ca expert inginer Azure DevOps. Ce înseamnă acest lucru? Vei avea un traseu profesional cu mai multe opțiuni și vei putea obține joburi tot mai bine plătite. Aplicațiile practice ale DevOps sunt în continuă dezvoltare, ceea ce îți oferă flexibilitate și perspective de viitor.

De asemenea, dezvoltarea galopantă a inteligenței artificiale a dus în ultimii ani la o creștere a cererii pentru ingineri AI, tendință care se va păstra și în viitor. Inginerii AI care pot lucra cu Azure vor avea un avantaj în procesele de recrutare. De aceea, pentru a obține o certificare Azure AI, îți vor fi utile cunoștințele de bază acumulate în cadrul Microsoft Azure Fundamentals.

Specialiștii cloud computing sunt o resursă importantă pentru companiile din întreaga lume, ceea ce înseamnă că o certificare Azure reprezintă o investiție inteligentă pentru cariera ta. Indiferent de zona IT pe care vrei să te dezvolți, Microsoft AZ-900 va reprezenta un avantaj clar.  Dacă ești team leader sau manager IT și îți dorești să contribui la dezvoltarea oamenilor cu care lucrezi, îți recomandăm să iei în calcul o astfel de certificare, esențială atât pentru traseul profesional al angajaților, cât și pentru companie.

New call-to-action