Webinar AWS: Intro Building a Serverless Data Lake

Webinar AWS: Intro Building a Serverless Data Lake
 

Tehnologia Cloud a ajutat la dezvoltarea sectorului bancar și financiar în modele de afaceri mult mai flexibile și agile, care se concentrează pe creșterea lor.

Inovațiile recente, precum cloud computing, inteligența artificială și robotica, au potențialul de a transforma piața globală și pot produce schimbări majore, de la structura pieței și până la prelucrarea post-tranzacțională.

O modalitate de a descrie serviciile, practicile și strategiile care îți permit să creezi aplicații mai agile, astfel încât să poți inova și să răspunzi mai repede la schimbări este serviciul Serverless de la Amazon Web Services (AWS).

Cu ajutorul serveless computing sarcinile de gestionare a infrastructurii, cum ar fi furnizarea capacității și corecțiile, sunt gestionate de AWS, astfel încât tu să te poți concentra doar pe scrierea codului care servește nevoilor clienților tăi.

În acest webinar vei învăța cum să proiectezi, cum să construiești și cum să lucrezi la o soluție serverless data lake cu ajutorul serviciilor AWS.

Ce vei învăța?

Cum să proiectezi, cum să construiești și cum să lucrezi la o soluție serverless data lake cu servicii AWS

Când se desfășoară?

Webinar-ul gratuit va avea loc în ziua de Marți, 18 Mai 2021, ora 16:00

Cui recomandăm să participe?

IT Managers, Solutions Architects, Data Engineers, Data Scientists, Data Analysts

Ce cunoștințe sunt necesare?

Cunoștințe de bază ale serviciilor AWS și ale arhitecturilor de sistem

Descriere Webinar AWS: Intro Building a Serverless Data Lake

Doi din cei mai experimentați AWS Solutions Architects din România, Victor Popescu și Dragoș Mădărășan, vor împărtăși din experiența practică la clienți, vor veni cu studii de caz concrete și vor aduce plus valoare prin demonstrații practice, hands-on.

Trebuie să ai în vedere că pentru a avea parte de o experiență de învățare pozitivă în acest webinar este necesar să fi interacționat anterior cu soluțiile AWS.

Dragoș va realiza un overview al AWS Lake Formation. Configurarea și gestionarea data lake-urilor implică de multe ori sarcini complicate și care necesită mult timp. AWS Lake Formation este un serviciu care face posibilă configurarea unui data lake securizat în câteva zile. Lake Formation te ajută cu încărcarea, catalogarea, curățarea, transformarea și securizarea datelor, dar și cu colectarea sau catalogarea datelor din diverse surse.

Victor îți va arăta cum folosim servicii AWS precum Lambda, S3, SQS, SNS, CloudFormation, Serverless Framework și NodeJS în studii de caz reale din zona FinTech, prin prezentare de concepte data lake cu focus pe soluții care să rezolve o problemă. Toate acestea vor fi însoțite de o parte practică demonstrativă.

  • Captură date despre cursul zilnic BNR și stocare într-o locație centrală
  • Transformarea automată a datelor într-un format tehnic mai flexibil
  • Generarea unui raport pe baza cursului cel mai recent

Cine sunt speakerii?

Dragos Madarasan trainer Bittnet Training eveniment AWS.

Dragoș Mădărășan

Solutions Architect la Amazon Web Services

Dragoș Mădărășan este Solutions Architect, speaker și autor.

Dragoș lucrează cu clienți și parteneri din România pentru a-i ajuta să beneficieze de avantajele cloud AWS.

Victor Popescu trainer Bittnet Training AWS

Victor Popescu

Software Architect, Entrepreneur, Public Speaker

Victor Popescu, antreprenor, programator și trainer pasionat de tehnologie, are peste 17 ani de experiență în afaceri și dezvoltare de software.
A coordonat și a livrat numeroase proiecte bazate pe Amazon Web Services și de peste 5 ani este Instructor AWS Champion.

Rezervă-ți Locul Acum!

Înscrie-te pentru a învăța cum să proiectezi, cum să construiești și cum să lucrezi o soluție serverless data lake cu ajutorul serviciilor AWS.

Menu