Update: Impactul COVID-19 asupra portofoliului de training și certificări Microsoft

Dragi cursanți,

Așa cum știm deja, coronavirus (COVID-19) continuă să se răspândească rapid în lume, iar organizațiile adaptează modul în care își gestionează munca zilnică și forța de muncă în fața acestor schimbări extraordinare atât pe plan profesional cât și personal.

Astfel, Microsoft vine cu un update privind pașii pe care acesta i-a realizat pentru a se adapta la mediul actual și la ceea ce înseamnă pentru dvs., în calitate de client.

Impactul crescut al cererii de Microsoft cloud asupra claselor și laboratoarelor hands-on

În articolul recent postat pe blogul Microsoft Azure, compania își prezintă angajamentul continuu pentru continuitatea serviciilor cloud, ca răspuns la situația actuală, cu care societatea noastră se confruntă:

“Pe măsură ce cererea continuă să crească, în cazul in care ne vom confrunta cu restricții de capacitate în orice regiune pe parcursul anului în perioada aceasta, am stabilit criterii clare pentru prioritizarea noilor capacităti cloud. Pe lista de priorități se vor află domeniul medical și urgențele, infrastructura critică utilizată de guvern și asigurarea unei buni funcționări a Teams care să le permită angajaților care lucrează de acasă să-și continue activitatea.”

Cererea fără precedent pentru storage de cloud computing și prioritățile expuse anterior, au condus la o restricție temporară a noilor abonamente din promoția Azure. Acest lucru înseamnă faptul că activarea laboratoarele practice în vederea pregătirii tehnice Azure nu va fi posibilă în viitorul apropiat.

Multumim pentru înțelegerea faptului că Microsoft acordă prioritate sănătății și bunăstării comunităților în această perioadă de timp dificilă.

Microsoft, alături de partenerii de învățare se adaptează mediului actual pentru a se asigura că toată lumea va putea continua procesul de studiu și va obține certificările pe tehnologii Microsoft, în timp ce se află în siguranță. Pentru a susține în continuare procesul de instruire și eforturile de învățare din această perioadă, venim cu update-uri la programele noastre de instruire și certificări după cum urmează:

Perioada de retragere a certificărilor și examenelor MCSA, MCSD, MCSE a fost extinsă

Știm faptul că mulți dintre voi și angajații dvs. lucrează la obținerea certificării Microsoft Certified Solutions Architect (MCSA), Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) sau Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE), astfel, am prelungit perioada de retragere a cursului de la data inițială 30 iunie 2020, până la 31 ianuarie 2021 pentru a oferi mai mult timp cursanților de a finaliza examenele și de a obține certificarea.

Perioada de expirare a certificărilor bazate pe roluri a fost extinsă

În cazul în care dețineți o certificare bazată pe roluri care are perioada de valabilitate începând de acum și până la 31 decembrie 2020, această perioadă se va extinde cu 6 luni. Astfel, de exemplu, dacă certificarea expiră pe 30 Septembrie 2020, noua dată de expirare va fi 30 Martie 2020. Noua dată de expirare poate fi accesată din propriul dashboard de certificare  cu 30 de zile inainte.

Perioada de valabilitate extinsă pentru voucherele de examen și discount-uri

Dacă deții un voucher de examen pentru susținerea certificării la centru Pearson VUE sau un discount care expiră între perioadele 26 Martie și 31 August 2020, perioada acestora de valabilitate se va extinde la 31 Ianuarie 2021.

Acesta este un moment fără pecendent pentru noi toți și ne-am luat angajamentul fată de voi pentru a vă sprijini în continuare în procesul de învățare dată fiind situația globală cu privire la evoluția COVID-19.

Microsoft Worldwide Learning va oferi actualizări periodice cu privire la orice modificări sau ajustări ale programului prin intermediul blogului Microsoft Learning și Twitter (@MicrosoftLearn).

Cu sinceritate,

Microsoft Worldwide Learning

New call-to-action