Top tendințe în tehnologie cu impact asupra echipei IT

A fi la curent cu tendințele în tehnologie nu este doar o necesitate pentru fiecare specialist IT, ci și o șansă pentru lideri de a crește productivitatea echipei IT prin adoptarea tehnologiilor care răspund nevoilor specifice business-ului lor. Iată cum se anunță 2022 din această perspectivă.

Tendințe și predicții pentru cloud computing în 2022

Specialiștii IT consideră cloud computingul o tehnologie esențială pentru ca organizațiile și companiile să poată face față provocărilor din următorii ani. Acest lucru atrage după sine o accelerare a nevoii companiilor de a investi în utilizarea cloud-ului.

Potrivit unei analize Forbes, până în 2020, 83% din volumul de date al companiilor va fi stocat în cloud, pe măsură ce tot mai multe organizații continuă să treacă de la o stocare privată a datelor la un serviciu de cloud public. De asemenea, un raport Gartner estimează că până în 2022, veniturile din zona serviciilor de cloud public vor ajunge să crească de la 175 de miliarde de dolari, cât erau în 2018, la 331 de miliarde de dolari.

Află care sunt aspectele de cloud computing care vor juca un rol important în 2022 din e-book-ul „IT Evolve-Tech Trends 2022”.

Securitatea IT în 2022

În ansamblu, criminalitatea cibernetică a crescut cu 600% de la începutul pandemiei globale, potrivit unei analize purplesec.us. Tot aceeași sursă susține că numărul total de infiltrări de programe malițioase și atacuri cibernetice a crescut în ultimii zece ani, de la 12,4 milioane în 2009, la peste 812 milioane în 2018, iar 92% dintre aceasta sunt trimise prin email. În plus, 30% dintre mesajele de phishing sunt deschise de utilizatorii vizați, iar 12% dintre aceștia dau click pe atașamentul sau linkul rău intenționat. În acest context, 56% dintre managerii IT susțin că atacurile de tip phishing sunt principala lor amenințare de securitate a datelor.

În același timp, îmbunătățirea și menținerea securității infrastructurii IT este și va continua să fie o prioritate semnificativă pentru organizații. Din 2020 până în 2021, numărul total al tehnologiilor de securitate a înregistrat o creștere masivă – de la 15% până la 84% din tehnologiile evaluate. De asemenea, în 2021, 64% din respondenții unui studiu realizat de Gartner au raportat fie că deja au crescut, fie că au în plan creșterea investițiilor în tehnologii de securitate, un salt semnificativ de la doar 31% în 2020.

Află care au fost cele mai frecvente tipuri de amenințări de securitate IT în 2021 și care sunt previziunile pentru 2022 din e-book-ul „IT Evolve-Tech Trends 2022”.

tendinte si predictii 2022

Predicții DevOps pentru 2022

Modelul DevOps aduce laolaltă echipele responsabile cu dezvoltarea de software și operațiunile IT pentru a reduce task-urile redundante și timpul de lansare a unui produs sau serviciu. Acesta a prins contur începând cu 2009, însă adopția sa în companii a căpătat amploare în ultimii 10 ani. Strategia DevOps a fost adoptată de cât mai multe companii și este în continuă creștere în lumea dezvoltării de software.

Cu toate că există multe opinii diferite despre ce este DevOps și cine ar trebui să-l folosească, implementarea DevOps este de așteptat să fie uriașă până în 2022. Unii spun că dezvoltatorii ar trebui să facă numai DevOps, în timp ce alții pot considera că departamentul de operațiuni ar trebui să preia controlul pentru a se asigura că lucrurile funcționează bine. Dincolo de aceste aspecte, DevOps s-a dovedit deja a fi agil și scalabil și continuă să depășească așteptările companiilor de tehnologie.

Potrivit Global Market Insights, „dimensiunea pieței DevOps a depășit 4 miliarde de dolari în 2019 și este pregătită să crească cu peste 20% CAGR între 2020 și 2026”. În plus, după un studiu IDC, piața DevOps se așteaptă să crească la 8 miliarde dolari până în 2022. Experții estimează că DevOps va domina noul deceniu oferind beneficii excelente dezvoltatorilor și utilizatorilor.

Află care sunt principalele 5 trenduri care vor avea impact asupra viitorului DevOps din ebook-ul „IT Evolve-Tech Trends 2022”.

it evolve kit
New call-to-action