Top 5 certificări în management pentru liderii din IT

Top 5 certificări în management pentru liderii din IT

Vizualizări: 4
Dincolo de taskurile pe care le are de îndeplinit și de modul cum își coordonează echipa, este necesar ca un lider din IT care vrea să atingă performanța să fie atent la procesul de învățare continuă, astfel încât să își îmbunătățească skillurile sau să dezvolte altele noi. Mai exact, este nevoie ca un lider din domeniul IT să cunoască anumite elemente fundamentale despre securitate, stocarea datelor, software, networking sau cum poate gestiona cât mai bine echipele, proiectele, procesele (sursa TechGenix).Cum poate face asta? Citește rândurile de mai jos și descoperă certificările necesare pentru orice lider din domeniul IT.

Certificarea CAPM

Printre lucrurile pe care le are de realizat un lider din IT se numără și supravegherea sau verificarea anumitor proiecte. Tocmai de aceea, o certificare din partea PMI, adică Project Management Institute îți va oferi cunoștințele necesare pentru a gestiona ciclul de viață al anumitor produse sau servicii.

Certificarea CGEIT

Conform ISACA, o asociație globală dedicată profesioniștilor din domeniul IT, cei care dețin o astfel de certificare sunt printre cei mai bine plătiți din industrie. O certificare CGEIT, adică Certified in Governance of Enterprise IT arată faptul că persoana este capabilă să rezolve orice fel de problemă de securitate, care ar amenința organizația și are cunoștințe solide în ceea ce privește managementul în IT.

Certificarea CRISC

De asemenea, ISACA poate oferi liderilor din IT o certificare în Risc și Controlul Sistemelor Informatice, prin care aceștia pot deveni mai conștienți de managementul riscurilor. Mai exact, aceștia pot înțelege mai bine și pot atenua riscurile la care poate fi expusă compania, apelând la tot felul de practici moderne, prin intermediul cărora pot identifica, analiza, evalua, stabili, prioritiza și răspunde la riscuri.

Certificarea CISM

Cunoștințele despre securitatea în IT sunt la mare căutare și asta pentru că, în acest mod, pot fi diminuate riscurile la care o companie este expusă. Liderii din IT care au o certificare CISM (Certified Information Security Manager) pot să își formeze o imagine de ansamblu despre ce presupun expertiza în guvernanța securității informațiilor, în dezvoltarea și managementul programelor sau a managementului incidentelor și riscurilor.

Certificarea ITMLP

Certificarea Profesională în Management și Leadership în Tehnologia Informației este potrivită pentru orice lider din IT sau pentru toți cei care vor să îndeplinească acest rol în viitor și care, implicit, doresc să își dezvolte cunoștințele despre cum pot gestiona echipele hibride sau virtuale, despre cum pot crea soluții IT inovatoare, despre managementul costurilor, serviciile cu clienții și multe alte lucruri extrem de utile. Certificarea este menită să valideze abilitățile de coordonare ale liderilor și să îi pună pe aceștia în temă cu tendințele din IT (sursa: CIO).

Acestea sunt doar câteva dintre certificările pe care un lider din IT le poate lua în considerare. Dacă vrei să descoperi și altele sau să afli mai multe detalii despre acest subiect, poți arunca o privire peste articolul disponibil aici: https://bit.ly/3plozcl.

New call-to-action