Primii pași spre Cloud Computing

Vizualizări: 10
Primii pași spre Cloud Computing

Cloud Computing reprezintă un concept modern în domeniul IT care constă într-un ansamblu distribuit de servicii de calcul, acces la informații și stocare de date fără ca utilizatorul să știe unde se află configurația fizică a acestor sisteme care furnizează servicii.

Cum funcționează Cloud Computing?

Prin intermediul Cloud Computing se oferă accesul la servere, baze de date și stocare precum și la o gamă largă de servicii și aplicații.

Beneficiile Cloud-ului

1. Agilitate
2. Elasticitate
3. Costuri scăzute
4. Acces global în câteva minute

Tipuri de Coud Computing

Există 3 principale de Cloud Computing: IaaS (Infractructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) și SaaS (Software as a Service).

IaaS – are la bază elemente fundamentale ale Cloud Computing. Serviciul IaaS oferă cel mai înalt nivel de flexibilitate și control de gestiune al resurselor IT și este similar resurselor IT existente cu care iau contact în prezent departementele IT.

PaaS – prin intermediul PaaS organizațiile nu vor mai gestiona infrastructura de bază, acestea se vor concentra pe implementarea și gestionarea aplicațiilor.

SaaS – software-ul ca serviciu oferă un produs final care este executat și gestionat de furnizorul de servicii. Având acces la SaaS, gestionarea serviciului sau a infrastructurii de bază va cădea în sarcina furnizorului. Organizațiile trebuie doar să se gândească la utilizarea acestui software specific.

Dacă ești la început de drum în domeniul IT și îți dorești să afli mai multe despre Cloud și cum funcționează acesta, poți să începi cu o serie de cursuri de bază Amazon Web Services. Două din recomandările noastre sunt Business Essentials  sau Technical Essentials.

Pentru întrebări sau solicitări, ne poți scrie oricând pe askformore@bittnet.ro

Intreaga suită de cursuri cloud disponibilă la Bittnet Training.

New call-to-action