GRUPUL BITTNET ÎNCHEIE S1 2020 CU VENITURI CONSOLIDATE DE 55 MILIOANE LEI, ȘI ȚINTEȘTE VÂNZĂRI ÎN 2020 DE 125 MILIOANE LE

București, 28 august 2020 – Bittnet (BNET) raportează o cifră de afaceri consolidată de 55 milioane lei în prima jumătate a anului 2020, o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut. Grupul a reușit să tripleze marja brută, ajungând la 10,9 milioane lei, ceea ce a condus la un profit operațional de 2,4 milioane lei în primele șase luni ale anului 2020.

Raportul financiar al Bittnet, un grup de companii de IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a fost publicat pe 28 august sub forma unui site web interactiv. Este pentru prima dată pe piața de capital din România când un emitent publică un raport într-un format complet digitalizat și ușor de navigat, o practică comună de altfel pe piețele dezvoltate. Raportul poate fi accesat la adresa https://investors.bittnet.ro/ro/raport-bnet-semestrul-1-2020/.

„Rezultatele din primele șase luni ale anului 2020 marchează cel mai bun S1 de până în prezent și confirmă afirmațiile noastre din ultimii ani referitoare la potențialul de dezvoltare al grupului Bittnet. Actuala pandemie de COVID-19 a demonstrat cât de importante au devenit activele digitale pentru economiile noastre. Rețelele și conectivitatea, datele, inteligența artificială, abilitățile digitale de bază și avansate susțin economiile și societățile noastre, permițând continuarea muncii. La Bittnet Group, suntem mândri să fim facilitatori ai acestor tehnologii, ajutând numai în prima jumătate a acestui an, sute de companii locale să se adapteze la noua realitate mult mai digitalizată. Ne continuăm călătoria alături de clienții noștri, mulțumiți de rezultatele obținute până acum și optimiști în ceea ce privește viitorul”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Ambele divizii ale Grupului au raportat creșteri semnificative ale veniturilor, precum și a profitului operațional în primul semestru din 2020. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei, +17% față de semestrul 1 din 2019 cu o marjă brută de 3,8 milioane lei, o creștere de 99% comparativ cu primele șase luni ale anului trecut. Astfel, Divizia de Educație a închis perioada de raportare cu 1 milion de lei în profit operațional, o creștere cu 1,4 milioane lei față de S1 2019.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 42% față de anul precedent, închizând primele șase luni cu vânzări de 49 milioane lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 265%, până la 7,15 milioane lei, iar profitul operațional a crescut cu 4,7 milioane lei, ajungând la 1,4 milioane lei.

„Ținând cont de rezultatele istorice, a doua jumătate a anului este, de obicei, semnificativ mai bună decât prima, datorită sezonalității bugetelor și a tiparelor cheltuielilor din sectorul IT&C. Mai mult, am observat multe tendințe noi care pot contribui la creșterea noastră în a doua jumătate a anului: nevoia crescută de digitalizare a afacerilor de toate formele și dimensiunile, necesitatea dezvoltării abilităților digitale în rândul populației din România dar și cererea tot mai mare pentru cursuri de reconversie profesională pentru persoanele care caută o carieră mai stabilă în domeniul IT. Astfel, ne așteptăm în a doua jumătate a anului la o creștere a veniturilor cu aproximativ 50% comparativ cu rezultatul din primele șase luni ale acestui an”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În linie cu rezultatele din ultimii 13 ani de activitate, conducerea estimează ca Grupul să înregistreze în S2 aproximativ 60% din cifra de afaceri a anului 2020. Se așteaptă ca veniturile globale pentru întregul an 2020 ale Bittnet Group vor ajunge la 125 milioane lei.

În ceea ce privește activitatea pe piața de capital, pe 3 iunie 2020 Bittnet Group s-a transferat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după 5 ani pe piața AeRO. În urma transferului, lichiditatea zilnică a acțiunilor BNET aproape s-a dublat. În ciuda volatilităților de pe piețele internaționale și cea locală din

prima jumătate a anului 2020, evoluția Grupului pe piața de capital a adus acționarilor în S1 2020 un câștig de 17% comparativ cu o pierdere de aproximativ 10% înregistrată de indicele BET-TR. În același timp, acționarii care au participat la operațiunea de majorare de capital derulată în perioada martie-aprilie 2020, au înregistrat un randament de aproape 52% până la sfârșitul primului semestru al anului curent.

 

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este partenerul de training pentru industria de IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

New call-to-action