De ce să fii certificat. Beneficii în cifre

Vizualizări: 15

Conform studiului 2019 IT Skills and Salary Report Salary and Certifications, realizat de Global Knowledge, 85% dintre profesioniștii IT dețin cel puțin o certificare.

sursa Global Knowledge

Beneficiile individuale si organizaționale ale certificărilor

În toate regiunile, salariile specialiștilor certificați depășesc salariile celor care nu dețin o certificare. Cea mai mare discrepanță între aceste două categorii se resimte în America Latina (diferență de 21%) și în Asia-Pacific (11%). Conform Global Knowledge, în America de Nord, o persoană care deține 6 sau mai multe certificări IT obține cu 10.000 dolari mai mult decât cei care au în portofoliul profesional o singură certificare, în timp ce în EMEA dacă lucrezi în IT fără a deține măcar o certificare ai un câștig cu 9000 dolari mai mic decât cineva cu 6 sau mai multe certificări.

sursa Global Knowledge

Pe lângă beneficiile salariale oferite de dobândirea unei certificări, un alt aspect important  care influențează parcursul unui profesionist IT este eficientizarea activităților de lucru.

  • 43% performează mai rapid la locul de muncă.
  • 23% susțin faptul că depanarea produselor a devenit mai ușoară.
  • 45% au observat o eficiență în ceea ce privește implementarea.
  • 52% spun că expertiza lor este mult mai căutată în cadrul organizației.

Valoarea unei certificări face parte și din beneficiile personale, pe lângă cele de la locul de muncă. Mai exact, profesioniștii certificați reușesc să se perfecționeze în îndeplinirea activităților, sunt mai productivi, finalizând mai rapid proiectele.

Conform studiului realizat de Global Knowledge, în funcție de vendorul și specializarea certificării obținute, salariile pot varia după cum urmează:

sursa Global Knowledge

Obținerea unei certificări presupune o investiție atât din punct de vedere financiar cât și alocarea unei perioade de timp dedicată studiului. Majoritatea celor care activează în IT sunt conștienți de valoarea unei certificări și nu ezită să se instruiască și să parcurgă acest proces.

 

Este tot mai evident faptul că în industria IT Cloud-ul este din ce în ce mai prezent și, în egală măsură, în viețile noastre de zi cu zi. Nu mai este deloc un secret faptul că un job cu specializare pe Cloud îți poate aduce beneficii substanțiale, având desigur în portofoliul profesional certificările aferente acestuia.

Pentru a putea obține orice tip de certificare este necesar să studiezi. Noi îți recomandăm să arunci un ochi pe orarul claselor pentru a alege, în funcție de nevoile și cerințele tale. Pentru informații, ne poți contacta pe askformore@bittnet.ro.

New call-to-action