De ce este util să participi la evenimentele despre Microsoft Azure

De ce este util să participi la evenimentele despre Microsoft Azure

Vizualizări: 18

În ziua de astăzi, lista anuală de evenimente IT este generoasă, atât la nivel internațional, cât și național. Dacă lucrezi în domeniu, indiferent că ești manager, CTO, team leader sau specialist IT, merită să bifezi conferințele și cursurile care ți se par relevante pentru activitatea ta. Având în vedere dezvoltarea accelerată a Cloud computingului, nu este de mirare faptul că specialiștii în tehnologie au la dispoziție numeroase evenimente dedicate subiectului. Dacă te întrebi cât de util este să participi și tu la acestea, iată în continuare principalele lor avantaje.

1. Ai acces la informații valoroase, expuse de experți în domeniu Microsoft Azure/Cloud

Speakerii care participă la conferințe sunt experți în aria lor de lucru, ceea ce îndeamnă că au cunoștințe avansate de Microsoft Azure/Cloud și experiență vastă. Astfel ai șansa să afli direct de la sursă care sunt avantajele cloud-ului și cum poți folosi tehnologia în beneficiul companiei tale. De asemenea, dacă domeniul este relativ nou pentru tine, vei avea ocazia să îți clarifici eventualele nelămuriri și să te întorci către echipa ta cu informații utile. Foarte multe conferințe au și secțiuni practice, în care se discută pe exemple concrete, se pun întrebări și se oferă răspunsuri, pentru ca participanții să simtă că au dobândit ceva în plus și că au învățat de la cei mai buni.

2. Afli poveștile de succes ale altor companii

Evenimentele IT nu sunt doar o excelentă sursă de informații, ci și locul în care poți avea adevărate revelații cu privire la procesele desfășurate în propria companie. De exemplu, poți afla cum să rezolvi o anumită situație pentru care nu găseai soluțiile potrivite, cum întărești securitatea datelor sau care sunt soluțiile prin care simplifici anumite procese interne. Tehnologia cloud te poate ajuta să eficientizezi activitatea companiei, să construiești și să accesezi aplicații, să protejezi informațiile confidențiale, să reduci costurile și multe altele. Odată ce vezi cum au folosit alte companii cloud-ul pentru a obține beneficii maxime, revii în propria organizație cu idei valoroase, gata să fie discutate și puse în practică.

3. Descoperi cele mai noi tendințe IT

Chiar dacă deja lucrezi cu Microsoft Azure/Cloud și consideri că deții toate informațiile de care ai nevoie, tehnologia evoluează rapid, ceea ce înseamnă că trebuie să te pui la curent cu orice funcții și caracteristici noi, ce pot fi utile pentru compania ta. De aceea, un eveniment Microsoft Azure/Cloud reprezintă o șansă de a rămâne mereu conectat la noutățile din domeniu și de a asista la demonstrații cu privire la funcțiile proaspăt lansate.

4. Îți construiești o rețea de contacte

Networkingul este un avantaj important al oricărui eveniment IT, pentru că te ajută să îți creezi o rețea de contacte, ce poate fi valoroasă pe termen lung. Vei cunoaște profesioniști din domeniu, cu care poți discuta despre provocările cu care te-ai confruntat în implementarea și utilizarea cloud-ului sau a altor tehnologii și instrumente, poți împărtăși idei și sfaturi. De asemenea, îți poți promova brandul personal sau brandul companiei.

Dacă îți dorești ca la un moment dat să începi un nou proiect sau să faci o schimbare în carieră, persoanele cunoscute la evenimente IT te pot ajuta cu recomandări sau chiar cu jobul mult visat. Totodată, în cazul în care vrei să recrutezi pentru echipa ta, poți găsi la un astfel de eveniment exact oamenii de care ai nevoie.

5. Definești strategia de migrare a în cloud a propriei companii

Dacă dorești să folosești avantajele cloud-ului, însă ești încă în punctul în care realizezi strategia de migrare, participarea la evenimente dedicate Microsoft Cloud îți va fi cu siguranță utilă. Vei avea o bază solidă de la care să pornești și vei putea planifica pașii următori, astfel încât migrarea să decurgă cât mai bine și să ofere companiei tale beneficiile maxime, în funcție de nevoile actuale.Conferințele și trainingurile cloud te ajută să  înțelegi de ce merită să folosești această tehnologie, cum te poate ajuta și care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont în procesul de migrare sau, ulterior, în dezvoltarea unei aplicații.
Așa cum observi, evenimentele dedicate Microsoft Azure/Cloud pot reprezenta o sursă excelentă de informații și de oportunități pentru tine, echipa ta și implicit compania din care faci parte. Indiferent că este vorba de o conferință, un curs sau un workshop, participarea reprezintă o investiție în propria dezvoltare, cu rezultate atât în traseul tău profesional, cât și în rezultatele organizației tale.
New call-to-action