Cum planifici un program reușit de training în IT în 2022

Pentru că în domeniul IT lucrurile se schimbă cu viteză, iar fiecare an aduce noi tehnologii și instrumente de lucru, este bine ca echipa ta să fie mereu gata să se adapteze la schimbări. Un angajat IT bine informat și instruit știe să lucreze cu sistemele de ultimă generație și le poate gestiona în mod corect, astfel încât să aducă valoare companiei. De aceea, este important să știi cum să planifici un program eficient de training pentru angajații tăi. Descoperă în continuare ce pași urmezi în acest sens și de ce aspecte trebuie să ții cont.

1. Informează-te cu privire la tendințele IT pentru 2022

Înainte de a organiza un training pentru angajații tăi, ai nevoie să știi care sunt tehnologiile care vor avea impact asupra domeniului IT în viitorul apropiat. De aceea, e bine să te documentezi cu privire la tendințele IT din 2022. Astfel vei putea analiza schimbările care pot fi implementate și în compania ta, pentru a putea lua cea mai bună decizie și pe zona de training.

2. Ia în calcul nevoile de business ale companiei

Discută și cu alte persoane de decizie din companie despre planurile de dezvoltare pe care le aveți pentru anul curent. Poate vei descoperi că este necesar să creșteți securitatea proceselor interne, ori să implementați o aplicație sau un soft care să simplifice activitatea angajaților din diverse departamente. Chiar dacă nu e vorba neapărat de schimbări care vizează direct IT-ul, e posibil ca impactul să fie unul indirect: e posibil ca oamenii din restul companiei să aibă nevoie de sprijin tehnic pentru utilizarea și posibilele disfuncționalități ale aplicațiilor.
Știind care sunt prioritățile și nevoile companiei, poți veni cu propuneri de traininguri IT cu adevărat necesare. Gândește-te la ce programe cunosc deja angajații și la ce abilități au și vezi ce ar putea fi îmbunătățit.

3. Gândește-te la resursele de care ai nevoie

Componenta financiară este importantă când vine vorba despre un program de training, dar dincolo de asta e necesar să te gândești și la timpul alocat. Cel mai probabil nu îți vei permite să scoți din producție toată echipa de IT în același timp, așa că poți căuta alternativele potrivite: de exemplu, să îți împarți oamenii în serii, care vor face pe rând cursurile.
De asemenea, decide-te cu privire la locul de desfășurare a cursurilor. Poți opta pentru traininguri in class, care să aibă loc fizic, pentru variante online, dar și pentru soluții hibride, care reunesc cursurile online cu cele fizice.

training IT 2022

4. Discută cu angajații din echipa IT

Cele mai bune idei pot veni chiar de la oamenii tăi, mai ales dacă unii dintre ei își doresc deja să se dezvolte pe anumite zone. Poți apela fie la un chestionar pe care să îl completeze fiecare persoană, fie la discuții individuale.
Este bine să știi ce cunoștințe vor să obțină angajații tăi și ce abilități noi vor să deprindă, pentru că astfel vei putea bifa două obiective: investești deopotrivă în dezvoltarea companiei și în creșterea profesională a oamenilor. Stabilește cum se va face înscrierea la cursuri – poți alege să înscrii toată echipa sau să permiți fiecărui angajat să opteze pentru trainingurile de care este interesat.

5. Caută cel mai bun partener pentru cursuri IT

Când e vorba de cursuri IT, nu îți poți asuma riscul de a apela la traineri mai puțin pregătiți. Ai nevoie de profesioniști în domeniu, care să aibă experiență atât pe susținerea cursurilor, cât și pe zonele IT pe care vrei să se dezvolte angajații tăi. În plus, e nevoie ca partenerul tău de training să dețină un portofoliu complex de cursuri, adaptat la nevoile actuale ale pieței, să folosească nu doar teorie, ci și practică, iar pe tot parcursul trainingului să evalueze progresul participanților și să adapteze cursurile la ritmul și experiența acestora.
Consultanții și trainerii Bittnet îți stau la dispoziție încă de la primul pas, ajutându-te să identifici nevoile de învățare ale angajaților tăi și nivelul lor de cunoștințe. Apoi, tot ei te vor ajuta să stabilești care sunt cursurile necesare, realizând un plan personalizat de învățare. Cursurile Bittnet ating toate zonele necesare dintr-o programă modernă de cursuri IT și se bazează inclusiv pe multă practică, fiind susținute de specialiști în domeniu.

6. Evaluează cunoștințele dobândite de angajați

La finalul programului de training, nu uita că evaluarea este importantă. Aici intră nu doar evaluările primite din partea trainerilor și eventualele calificative/certificări obținute, ci și feedback-ul cursanților. Vei putea astfel să vezi dacă programul de training a fost un succes și dacă vei organiza pe viitor și alte cursuri pentru angajați.
Îți recomandăm să planifici din timp cursurile pentru 2022, adică să realizezi un calendar cu posibilele traininguri, ținând cont de dată și număr de participanți. Îți va fi astfel mai simplu să acomodezi toate cursurile necesare și să te încadrezi în buget și în timp, pentru ca toți angajații IT să treacă prin trainingurile necesare.

New call-to-action