C3 Cloud Skills Cup și-a desemnat câștigătorul la categoria Developer

Etapa națională a turneului internațional C3 Cloud Skills Cup tocmai s-a încheiat și și-a revendicat câștigătorii celor 3 categorii: Cloud, Developer și Data & AI.

Te invităm să citești mai jos un scurt interviu cu Ionuț Oprea, Senior Data Engineer in Cheil | DIA (Digital Intelligence & Analytics) for Samsung Europe, câștigător al locului I la categoria Developer.

1. Care a fost principala motivație pentru care te-ai înscris la turneu?

Suntem într-o eră în care trebuie să înveți permanent și să iți testezi mereu cunoștințele, că să te asiguri că ești la zi, așa că am folosit ocazia asta că una obișnuită de verificare.

2. Pe o scară de la 1 la 5, unde 1 înseamnă usor, iar 5 dificil, cum ți s-a părut examenul?

În jur de 4, că o medie între toate cele trei teste.

3. De unde iți iei sursa de inspirație pe zona de tehnologie în care activezi? De unde înveți?

Cursuri online și exerciții interactive, mai ales în ultima vreme, dar am făcut și cursuri offline înainte de pandemie. În rest, sunt abonat la câteva newslettere de specialitate și mă uit din când în când pe câteva canale de discuții tematice pe Slack și Reddit.

4. Cum ți-ai dat seama că vrei să te axezi pe aceasta tehnologie?

Am lucrat cu seturi de date încă de la începutul vieții mele profesionale, dar pe măsură ce au crescut în volum și complexitate a fost nevoie să învăț să lucrez cu ele și automatizat, prin cod, iar de câțiva ani mi se pare esențial să lucrezi (și) în Cloud pentru că altfel ajungi destul de repede la limitele pe care le au prelucrările locale.

Castigatorul etapei nationale C3 Cup al Bittnet Training Romania.

5 Ți-a spus cineva despre competiție, știai deja despre turneu sau ai văzut reclama pe internet?
Cred că am văzut reclama pe internet, nu auzisem de aceasta competiție până acum.

Scopul competiției C3 Cloud Skills Cup este de a selecta cel mai bun profesionist din țara noastră în domeniile Cloud, Data & AI sau Developer. În calitate de câștigător al locului I la categoria Developer, Ionuț a câștigat pe lângă experiență, și un curs în valoare de 1000 de EUR, din portofoliul de training al claselor open, care îl va ajuta în procesul de dezvoltare al carierei sale.

Ionuț va reprezenta România la etapa internațională a turneului Cloud Skills Cup, la categoria Developer, din data de 10 iunie și va avea ocazia să-și testeze din nou cunoștințele alături de alți concurenți din alte 15 tări.

New call-to-action