Comunicat de presa
13 martie 2019

400 DE PROFESIONIȘTI IT AU PARTICIPAT LA A PATRA EDIȚIE AWSOME DAY ÎN BUCUREȘTI ORGANIZATĂ DE BITTNET ÎMPREUNĂ CU AMAZON WEB SERVICES, CA PARTE A UNEI INIȚIATIVE REGIONALE

În data de 12 martie, Bittnet (BNET), în colaborare cu Amazon Web Services (AWS), a organizat la București cea de-a 4-a ediție a AWSome Day, un eveniment dedicat inginerilor și managerilor din industria IT&C interesați de tehnologiile de cloud computing. La eveniment a participat un număr impresionant de 400 de profesioniști locali din domeniul IT.

AWSome Day este o inițiativă regională și globală a companiei Amazon Web Services, organizată anual și în București împreună cu Bittnet Training, partenerul de training pentru industria de IT din România. Bittnet Training este singurul partener de training AWS autorizat în România, în timp ce Dendrio, o companie Bittnet, este partener de consultanță al companiei AWS. AWSome Day este un eveniment de o zi, în cadrul căruia instructorii tehnici ai AWS din regiune susțin gratuit traininguri introductive în cloud AWS. Este un program tehnic care acoperă servicii fundamentale AWS, care permite participanților să exploreze subiecte precum optimizarea costurilor, securitatea și compliance, cele mai bune practici și să învețe din cazuri particulare ale experiențelor altor clienți.

Peste 600 de profesioniști IT – manageri IT, ingineri de sistem, administratori de sistem și administratori s-au înscris la ediția locală a evenimentului din 2019, făcându-l astfel cel mai mare eveniment organizat până în prezent de Bittnet. Majoritatea participanților la eveniment sunt la începutul călătoriei lor cu Amazon Web Services, deoarece evenimentul a permis participanților să învețe despre tehnologiile AWS, precum și să se întâlnească cu alți profesioniști IT și să facă schimb de experiențe – atât tehnice cât și de business.

Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group, a deschis evenimentul împreună cu Dan Leonte, Territory Manager în cadrul Amazon Web Services. Majoritatea prezentărilor tehnice de pe parcursul zilei au fost susținute de Alexandru Costescu de la Bittnet.

„La nivel regional, AWSome Day este unul dintre evenimentele de referință din zona de cloud și suntem extrem de mândri că Bittnet a fost selectat ca partener unic pentru livrarea de cursuri Amazon Web Services în România. Am văzut un număr din ce în ce mai mare de participanți la acest eveniment în ultimii 4 ani, ceea ce demonstrează că profesioniștii IT din România au realizat că înțelegerea și cunoașterea tehnologiei cloud îi va ajuta să-și asigure avantaje profesionale. Prin organizarea de evenimente ca AWSome Day, rămânem dedicați să oferim training IT la cele mai înalte standarde și să ne consolidăm în continuare poziția de lideri în furnizarea de training IT în România și în regiune”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group

Bittnet Training este partenerul de training al AWS încă din 2015 și este autorizat să furnizeze o gamă largă de cursuri AWS, de la nivel de începător până la nivel avansat, printre care Systems Operations on AWS, Architecting and advanced architecting on AWS, Technical and Business Essentials, Developing on AWS, Big Data on AWS. În ultimii 4 ani, peste 1,000 de profesioniști IT au participat la edițiile AWSome Day organizate de Bittnet și Amazon Web Services în România.

Bittnet Training face parte din Bittnet Group, prima companie de IT listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2015, sub simbolul BNET.

New call-to-action