5 motive pentru care merită să participi la evenimente IT în 2022

Vizualizări: 12

Digitalizarea a început să acapareze cât mai mult din piață, atât în domeniul IT cât și în domeniile conexe. Chiar și în producție și servicii, din ce în ce mai multe companii încep să apeleze la digitalizare și la automatizare pentru a-și crește productivitatea.

De asemenea, locurile de muncă din domeniul IT, dar și din domeniile conexe devin din ce în ce mai căutate și totodată, mai complexe cu privire la sarcinile ce trebuie realizate. Iar în acest context e necesar ca angajații să se alinieze noilor roluri și să își dezvolte atât soft skill-urile cât și cunoștințele tehnice.
Astfel, am putea privi învățarea activă ca principalul obiectiv pe care să ne concentrăm atenția în 2022. Și o oportunitate de a face asta într-un mod simplu este participarea la conferințe IT și evenimente educaționale de profil.

Platformele educaționale și informația se află la un click distanță în zilele noastre, pot fi accesate ușor de către oricine. Tot ce trebuie să faci este să cauți domeniul care te pasionează, să deschizi laptopul și să te conectezi în timp real, la podcasturi, webinarii, seminare online sau discuții cu diferiți mentori.
Iată principalele 5 motive pentru care noi susținem implicarea și participarea la astfel de evenimente!

1. Dezvoltarea profesională nu ar trebui să stagneze niciodată

În viitorul apropiat totul va depinde de abilitățile de adaptare și de progresul pe care fiecare dintre noi îl facem înspre această lume digitală,, așadar, avem nevoie de cunoștințe și mai complexe pentru a înțelege cum funcționează acest sistem.

La evenimentele de profil sunt prima dată prezentate cele mai noi tehnologii și modul în care acestea au impact asupra prezentului nostru – lansări, workshop-uri despre o anume caracteristică, noi programe cu care abia facem cunoștință. Evenimentele sunt niște hub-uri de informație live, care te ajută să-ți formezi opinii pertinente despre cum și cine dictează piața și unde trebuie să investești atunci când vine vorba de abilitățile tale.

2. La evenimente se formează noi perspective și se face schimb de experiență

La astfel de evenimente ai posibilitatea să cunoști perspective diferite de business. Să te întâlnești cu diverse persoane, care au aceleași provocări în afaceri și să poți comunica pentru a soluționa probleme. Deci networking-ul de calitate este un alt aspect benefic, care te poate ajuta atât în plan personal cât și profesional.

În plus, temele dezbătute în cadrul acestor conferințe te vor ajuta să te împrietenești cu mediul virtual și să înțelegi cum funcționează și procesul de digitalizare a companiei tale.

3. Prin conferințe IT afli tot ce e nou

Prin participarea la astfel de evenimente ții mai bine pasul cu schimbările pieței , iar asimilarea de noi cunoștințe și formarea de noi abilități te vor ajuta să te adaptezi cu succes trendurilor. În plus, aceste conferințe tind să aibă o parte practică extrem de bine pronunțată. Sunt create workshop-uri interactive prin care mentorii și experții împărtășesc din tehnicile și metodele dezvoltate de ei.

Tot în cadrul acestor conferințe se pot discuta noutățile din tehnologie cu privire la aspectele de legislație, fiscalitate sau alte aspecte de business importante.

4. Reputație profesională crescută

Persoanele care participă activ la evenimente de profil sunt apreciate ca fiind persoane cu pasiune pentru dezvoltare și învățare. De fapt, studiile arată că 74% dintre angajați consideră că nu-și ating potențialul maxim la doar la locul de muncă, din cauza lipsei de oportunități de dezvoltare. O astfel de conferință ar putea crea oportunități prin care să-ți atingi obiectivele.

De altfel, datele statistice centralizate de Lorman.com arată faptul că una dintre cele mai tinere generații, milenialii, consideră în proporție covârșitoare, de 87%, că dezvoltarea și învățarea la locul de muncă este esențială pentru a putea obține rezultate.

5. La evenimentele poți întâlni și asculta LIVE lideri sau persoane din industrie pe care le admiri

Conferințele, evenimentele LIVE, participarea la experiențe în care vei întâlni oameni de calitate fac ca tu să te dezvolți atât personal cât și profesional. Este o ocazie unică să asculți un lider, o personalitate influentă, să auzi povești sau studii de caz de la oameni de succes ori antreprenori care să îți ofere detalii pe care altfel nu ai avea cum să le cunoști.

De aceea participarea la astfel de evenimente este o sursă valoroasă de informații care te poate ajuta să înțelegi cum să-ți atingi potențialul maxim când vine vorba de dezvoltare și acumularea de noi skill-uri.

Concluzii

Dintre toate formele de învățare activă, cu siguranță conferințele sunt printre cele mai eficiente, oferind posibilitatea de a aplica live ceea ce învățăm și de a ne implica activ în proces.

În urma conferințelor online, nu doar că acumulezi resurse informaționale benefice pentru dezvoltarea ta pe plan profesional, ci stabilești și noi conexiuni cu alți oameni, cu aceleași interese ca ale tale. Sau vei găsi și oameni cu viziuni noi, alături de care poți să împărtășești experiențe personale și profesionale. Astfel, nu este exclus să întâlnești viitorul partener de afaceri chiar în timpul unui astfel de eveniment.

Transparența și modul practic prin care skill-urile din domeniul complex al IT-ului sunt explicate în astfel de evenimente te ajută să inovezi în continuare.

New call-to-action