Curs AZ-140: Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop

Cursul Microsoft AZ-140: Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop îi învață pe administratorii Azure să planifice, să livreze și să gestioneze experiențe desktop virtuale și aplicații la distanță, pentru orice dispozitiv.

Cursanții vor învăța practic, prin demonstrații și experiențe de laborator, implementând experiențe și aplicații desktop virtuale pe Windows Virtual Desktop și optimizându-le să ruleze în medii virtuale cu multiple sesiuni.

Cursul se adresează

Acest curs este destinat profesioniștilor IT care sunt interesați să dezvolte aplicații pe Windows Virtual Desktop și să le optimizeze pentru a rula în medii virtuale cu multiple sesiuni. Administratorii Windows Virtual Desktop colaborează îndeaproape cu administratorii și arhitecții Azure și cu administratorii Microsoft 365.

Responsabilitățile administratorului Windows Virtual Desktop includ planificarea, implementarea, prezentarea, actualizarea și întreținerea infrastructurii Azure Windows Virtual Desktop. De asemenea, ei implementează și gestionează FSLogix, monitorizează performanța Windows Virtual Desktop și automatizează activitățile de gestionare a Windows Virtual Desktop.

Vei învăța despre:
 • În urma acestui curs vei învăța să:
  • Selectezi un model de licențiere adecvat pentru Windows Virtual Desktop;
  • Implementezi rețelistica pentru Windows Virtual Desktop;
  • Gestionezi gazdele sesiunilor Windows Virtual Desktop utilizând Azure Bastion;
  • Configurezi spațiul de stocare pentru componentele FSLogix;
  • Configurezi rolurile Azure și a accesul personalului autorizat (RBAC) pentru Windows Virtual Desktop;
  • Configurezi setările experienței Windows Virtual Desktop pentru utilizatori;
  • Instalezi și să configurezi aplicații;
  • Monitorizezi și să gestionezi performanța Desktop virtual Windows;
  • Recuperezi datele în caz de forță majoră.
Cerințe preliminare:

Înainte de a se înscrie la acest curs, profesioniștii IT interesați trebuie să aibă experiență de lucru cu tehnologiile Azure în domenii precum virtualizare, rețelistică, gestiunea identităților dar și stocarea și recuperarea datelor. Ei ar trebui să înțeleagă modul de funcționare altehnologiilor de infrastructură necesare pentru a rula On Premises Virtual Desktop și rolul lor în migrarea spre Windows Virtual Desktop.

De asemenea, ar trebui să știe să lucreze cu portalul Azure și template-urile Azure Resource Manager (ARM).

Data

05, 06, 07, 08 Decembrie 2022

Durata

09:00 – 17:00

Powered by