Microsoft AZ-140 – Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop

Cursul Microsoft AZ-140 – Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop îi învață pe administratorii Azure să planifice, să livreze și să gestioneze experiențe desktop virtuale și aplicații la distanță, pentru orice dispozitiv.

Cursanții vor învăța practic, prin demonstrații și experiențe de laborator, implementând experiențe și aplicații desktop virtuale pe Windows Virtual Desktop și optimizându-le să ruleze în medii virtuale cu multiple sesiuni.

Cui i se adresează?

Acest curs este destinat profesioniștilor IT care sunt interesați să dezvolte aplicații pe Windows Virtual Desktop și să le optimizeze pentru a rula în medii virtuale cu multiple sesiuni. Administratorii Windows Virtual Desktop colaborează îndeaproape cu administratorii și arhitecții Azure și cu administratorii Microsoft 365.

Responsabilitățile administratorului Windows Virtual Desktop includ planificarea, implementarea, prezentarea, actualizarea și întreținerea infrastructurii Azure Windows Virtual Desktop. De asemenea, ei implementează și gestionează FSLogix, monitorizează performanța Windows Virtual Desktop și automatizează activitățile de gestionare a Windows Virtual Desktop.

Ce vei învăța?

În urma acestui curs vei învăța să:

 • Selectezi un model de licențiere adecvat pentru Windows Virtual Desktop;
 • Implementezi rețelistica pentru Windows Virtual Desktop;
 • Gestionezi gazdele sesiunilor Windows Virtual Desktop utilizând Azure Bastion;
 • Configurezi spațiul de stocare pentru componentele FSLogix;
 • Configurezi rolurile Azure și a accesul personalului autorizat (RBAC) pentru Windows Virtual Desktop;
 • Configurezi setările experienței Windows Virtual Desktop pentru utilizatori;
 • Instalezi și să configurezi aplicații;
 • Monitorizezi și să gestionezi performanța Desktop virtual Windows;
 • Recuperezi datele în caz de forță majoră.

Cerințe preliminare:

Înainte de a se înscrie la acest curs, profesioniștii IT interesați trebuie să aibă experiență de lucru cu tehnologiile Azure în domenii precum virtualizare, rețelistică, gestiunea identităților dar și stocarea și recuperarea datelor. Ei ar trebui să înțeleagă modul de funcționare altehnologiilor de infrastructură necesare pentru a rula On Premises Virtual Desktop și rolul lor în migrarea spre Windows Virtual Desktop.

De asemenea, ar trebui să știe să lucreze cu portalul Azure și template-urile Azure Resource Manager (ARM).

Agenda cursului:

Materialele de curs sunt în limba Engleză. Predarea se face în limba Română.

Modulul 1: Planificarea arhitecturii pentru Windows Virtual Desktop

Pentru început, cursanții învață să evalueze mediile desktop fizice și virtuale existente, să planifice și să configureze rezoluția de nume pentru Active Directory (AD) și Azure Active Directory Domain Services (Azure AD DS) și să planifice implementarea Windows Virtual Desktop.

Modulul 2: Implementarea unei infrastructuri WVD

Ulterior, participanții află cum să gestioneze conectivitatea la internet și la rețelele locale, să configureze profilul organizației gazda utilizând șabloane Azure Resource Manager și să actualizeze sistemul de operare.

Modulul 3: Gestionarea accesului și securității

În al treilea modul, cursanții învață să planifice și să configureze roluri Azure și RBAC pentru WVD, să implementeze politici de acces pentru conexiuni, să planifice și să implementeze MAE și să gestioneze masurile de securitate utilizând Azure Security Center.

Modulul 4: Gestionarea mediilor și aplicațiilor utilizatorilor

În modulul 4 participanții află cum să instaleze FSLogix, să configureze Cloud Cache, să implementeze o aplicație ca RemoteApp și să gestioneze OneDrive pentru un mediu cu multiple sesiuni.

Modulul 5: Monitorizarea și întreținerea unei infrastructuri WVD

În final, cursanții învață cum să configureze și să implementeze un plan de recuperare a datelor pentru WVD, să gestioneze automatizarea pentru WVD și să implementeze scalarea automată. De asemenea ei află cum să optimizeze capacitatea și performanța sesiunii gazdă.

Recomandăm să continui cu:

Acesta este cel mai înalt grad de specializare pe nișa de Windows Virtual Desktop. Odată ce ai terminat cursul și ai obținut certificarea, dacă îți dorești, te poți orienta spre o altă nișă.

Programe de certificare

Acest curs îi pregătește pe studenți pentru susținerea examenului de certificare Microsoft AZ-140 Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop pentru a obține certificarea de Microsoft Certified: Windows Virtual Desktop Specialty.

Microsoft AZ-140 – Configuring and Operating Microsoft Azure Virtual Desktop

Solicită ofertă personalizată pentru 2 sau mai multe persoane.

Detalii curs

Durată

4
zile

Preț

1000 EUR

Modalități de livrare

Predare în clasă, Clasă hibridă, Clasă virtuală

Nivel de specializare

3. Intermediate

    Solicită ofertă personalizată pentru 2 sau mai multe persoane.