Importanța motivației în leadershipul din domeniul IT

Importanța motivației în leadershipul din domeniul IT

Vizualizări: 10
Domeniul IT este unul extrem de complex și în continuă schimbare. De aceea, pentru ca un lider să își poată bifa cu succes obiectivele, este necesar ca acesta să fie în permanență motivat.Rolul motivației în leadershipul din domeniul IT este extrem de important. Fiecare lider, echipele și chiar organizațiile pot culege roadele muncii unor persoane dornice să atingă performanța și care se adaptează ușor tuturor schimbărilor care se pot produce la un moment dat. Mai mult decât atât, motivația poate produce și alte efecte pozitive, despre care îți vom povesti, pe larg, în cele ce urmează.

1. Crește optimismul 

Un lider cu o atitudine pozitivă poate face ca lucrurile să se desfășoare în favoarea sa. Dacă un individ nu este motivat să fie un lider mai bun, atunci va fi destul de dificil să îi motiveze pe cei din jurul său. În calitate de lider, este esențial să privești cu optimism de fiecare dată, indiferent de taskurile pe care le ai de îndeplinit. În acest mod, vei reuși să transmiți un mesaj corect către echipa ta și le vei insufla membrilor acesteia că ai încredere în ei. O astfel de atitudine se poate transforma într-un instrument puternic de cultivare a motivației.

2. Reunește echipa

Un lider motivat va găsi în permanență modalități prin care să își încurajeze echipa și, implicit, se va asigura că fiecare membru va rămâne pentru cât mai mult timp în cadrul companiei. În acest sens, prin intermediul motivației, liderii se vor asigura că nu repetă procesul de recrutare mai des decât își propun și că le oferă celor din echipă încrederea necesară, ca să își ducă taskurile la bun sfârșit. Membrii echipei se vor simți apreciați, iar conexiunea dintre ei va deveni mai solidă (sursa: Forbes)

3. Îmbunătățește productivitatea și eficiența

Un lider motivat să obțină rezultate cât mai bune știe că are nevoie de o echipă la fel de determinată, care să îi fie alături. Este esențial ca un lider să își încurajeze constant echipa, să o laude pentru reușitele sale, astfel încât fiecare membru să se simtă apreciat și să își dorească să devină din ce în ce mai bun în ceea ce face (sursa: Management Study Guide).

4. Promovează un mod de lucru sănătos

Atunci când sunt fericiți și se simt bine, angajații vor veni cu drag la birou și își vor dori să rezolve taskurile cât mai bine. Orele suplimentare și responsabilitățile care par să nu se încheie pot distruge motivația celor din echipă. Pentru a nu ajunge în această situație neplăcută, ar fi bine ca un lider să vină cu tot felul de inițiative sănătoase, de la activități în aer liber, până la câteva gustări sănătoase, astfel încât stresul la nivelul echipei să fie redus și toată lumea să fie în continuare motivată (sursa: Lifehack).

Așadar, motivația în leadershipul din domeniul IT depinde de numeroși factori. Cu toate acestea, un lider știe că rezultatele bune pe care vrea să le bifeze depind tocmai de modul în care acesta reușește să se motiveze pe el, dar și pe cei din echipa pe care o coordonează.

Știm cât de greu îți este să formezi sau să găsești un lider pentru echipa voastră tehnică. Știm că oamenii tehnici nu agreează orice training. De unde știm? Pentru că rulăm programe de învățare pentru echipe de peste 20 ani. Deși mulți dintre colegii tăi sunt entuziasmați de ideea de a fi promovați, în foarte scurt timp ajung să se confrunte cu provocări legate de managementul echipei, cum ar fi comunicarea, motivarea și dezvoltarea echipei, luarea deciziilor și delegarea.

Programul nostru Leadership MBA este conceput pentru a oferi liderilor echipei tale cunoștințele, instrumentele și abilitățile imediat aplicabile de care au nevoie în noul rol. Bazându-se pe studiile Learner Persona cu privire la particularitățile și preferințele de învățate ale Team Leader-ilor din tech, programul oferă o călătorie de învățare experiențială pe durata a 3-4 luni în funcție de dinamica optimă pentru organizație și participanți. Aceasta începe de la conștientizarea de sine și înțelegerea rolului de lider al echipei, apoi continuă cu motivarea și comunicarea în echipă și în cele din urmă abordează performanța echipei.

New call-to-action