De ce cursuri de Cloud Computing?

Vizualizări: 4
De ce cursuri de Cloud Computing?

Introducere cursuri Cloud

Nu există nicio îndoială că, în ultimii ani, industria de Cloud Computing a reușit să acumuleze mult interes și investiții. Astăzi, Cloud Computing a devenit o parte integrantă a întregii infrastructuri a industriei IT, precum și pentru multe companii din întreaga lume.

Economiile potențiale, flexibilitatea și scalabilitatea pot determina întreprinderile să migreze către Cloud. Pe lângă inovațiile pe care le aduce, Cloud-ul vine ca o schimbare de paradigmă pentru utilizatorii săi. Astfel, aceștia trebuie să se familiarizeze cu serviciile și să învețe cum funcționează instrumentele și procesele pentru a putea migra cu succes la serviciile de Cloud.
În plus, multe dintre companii iau în considerare migrarea către medii multi-cloud, containere și microservicii, iar toate acestea indică nevoia acută de formare în Cloud Computing și nevoia de personal certificat.

Întreprinderile care migrează către Cloud în general efectuează analize ample pentru a determina costurile, însă de cele mai multe ori nu iau în calcul și nevoia de training în aceste analize, fără de care implementările și continuitatea procesului de migrare nu au aceeași valoare adăugată.

Exemple de cursuri Cloud

Potrivit mai multor analiști din IT, Cloud-ul a crescut destul de rapid în ultimi ani și se așteaptă să se extindă și mai mult. Piața actuală este dominată de 3 mari jucători importanți când vine vorba de Cloud Computing: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure și Google Cloud.
Pentru a acoperi nevoile angajaților, companiile trebuie să investească în cursuri de pregătire profesională pentru ca proiectele de migrare să fie realizate cu succes și fără scăpări care pot produce daune dacă procesele nu sunt derulate așa cum se cuvine.

Pe măsură ce Cloud-ul devine din ce în ce mai critic, nu doar pentru industria IT, ci și pentru companii în general, se remarcă faptul că nevoia de profesioniști cu abilități potrivite în Cloud Computing a crescut semnificativ. Investiția companiilor în training și obținerea certificării adecvate sunt modalitățile potrivite pentru a demonstra faptul că un profesionist este dotat cu abilitățile și cunoștințele potrivite pentru a fi competitiv în industrie.

Acum aproape că nu sunt organizații care să nu fie în căutarea unor profesioniști IT care să dețină noțiuni de bază în Cloud Computing. Acești specialiști ajută întreprinderile să aducă mediul Cloud în infrastructura lor, fără a fi necesar să se confrunte cu probleme sau obstacole în proces.

Știm cât de importantă este ca echipa tehnică să fie pregătită atât pentru migrarea în Cloud cât și pentru restul proceselor care au loc odată cu migrarea. Recomandarea noastră este să se analizeze nevoile companiei, să se stabilească o echipă de proiect care să definească planul cu toți pașii de acțiune, iar ulterior să aibă loc migrarea.

Pentru că la Bittnet Training punem accent pe educația IT a angajatului și pe valorile pe care acesta le dobândește după finalizarea training-ului, punem la dispoziție un portofoliu vast de cursuri relevante profesioniștilor IT.

Pentru mai multe informații ne poți scrie pe askformore@bittnet.ro sau poți consulta întreg portofoliu de cursuri Cloud.

New call-to-action