Cum te poate ajuta tehnologia VR să dezvolți productivitatea angajaților tăi?

În prezent, tot mai mulți lideri se confruntă cu o provocare unică, în creștere, în ceea ce privește construirea și predarea de soft skills (a competențelor emoționale) angajaților din cadrul organizațiilor lor. În întreaga lume, experții în educație corporativă împing nevoia urgentă de formare a abilitaților de soft skills . Specialiștii în domeniu recomandă schimbarea paradigmei în jurul abilităților soft – numindu-le acum „power skills” (abilități puternice) – și îndeamnă companiile să găsească modalități inovatoare de a preda angajaților aceste abilități pentru a performa la locul de muncă.  

 Cum te poate ajuta tehnologia VR să dezvolți productivitatea angajaților tăi?  

Recent, Google a transmis concluziile unui studiu intern, care a dezvăluit că cele mai bune echipe ale lor au fost cele formate din oameni care au manifestat un set de soft skill-uri dominante și nu cele formate din specialiști de top. De accea, succesul unui training de soft skills se bazează, în principal, pe o experiență aproape personală.  Nemaiexistând, în pandemie, posibilitatea de a face un training față în față,  companiile trebuie să apeleze la altfel de mijloace pentru a-și ajuta oamenii să dezvolte aceste abilități vitale.

Cum îi ajută tehnologia VR pe angajați să își dezvolte abilitățile?

Realitatea virtuală (VR) permite utilizatorilor să experimenteze trăiri captivante, interactive, în care angajații interacționează cu un avatar pentru a juca roluri în conversații dificile, dezvoltându-și astfel abilitățile de comunicare.

New call-to-action
New call-to-action