Ce sunt bazele de date și ce este SQL?

Vizualizări: 207

Ce sunt datele?

În termeni mai simpli, datele pot fi raportate la orice obiect.

Numele, vârsta, greutatea, înălțimea, pot fi exemple concrete în acest sens. De asemenea și o imagine, un fișier, un pdf pot fi considerate date.

Ce este o bază de date?

O bază de date este o colecție sistematică de date. Bazele de date acceptă stocarea și manipularea datelor. Bazele de date facilitează gestionarea datelor. De exemplu:

1. Un director (fișier) telefonic online ar folosi baza de date pentru a stoca datele referitoare la persoane, numere de telefon, alte date de contact etc.

2. Furnizorul dvs. de servicii de energie electrică utilizează în mod evident o bază de date pentru a gestiona facturarea, problemele legate de client, pentru a gestiona datele privind defectele etc.

3. Ca exemplu putem lua și rețeaua de socializare Facebook. Este necesar să stocheze, să manipuleze și să prezinte date referitoare la membri, prieteni, activități ale membrilor, mesaje, reclame și multe altele.

Ce este un sistem de gestionare a bazelor de date?

Sistemul de gestionare a bazelor de date este o colecție de programe care le permite utilizatorilor săi să accese baze de date, să manipuleze date, să raporteze/ să reprezinte datele.

De asemenea, ajută și la controlul accesului la baza de date.

Sistemele de gestionare a bazelor de date nu sunt un comcept nou, astfel că au fost implementate pentru prima dată în anii ’60.

Se spune faptul că magazinul de date integrat al lui Charles Bachmen este primul SGBD din istorie.

Odată cu tehnologia, bazele de date au evoluat foarte mult, în timp de utilizarea și funcționalitățile așteptate ale bazelor de date au crescut enorm.

Ce este SQL?

SQL este limbajul de interogare structurat, pronunțat ca “SQL” sau uneori ca “See-Quel”. SQL este limbajul standard pentru tratarea bazelor de date relaționale. Poate fi utilizat pentur a insera, căuta și sterge înregistrările bazei de date. SQL poate face multe alte operațiuni, inclusiv optimizarea și întreținerea bazelor de date. Bazele de date relaționale precum MySQL Database, Oracle, Ms SQL server, Sybase utilizează SQL.

Cum se folosesc sintaxele SQL?

Exemplu: SELECTA * DE LA Membrii Unde Vârsta> 30

Sintaxele SQL utilizare în aceste baze de date sunt aproape similare, cu excepția faptului că unii folosesc puține sintaxe diferite și chiar sintagme SQL proprii.

Ce este NoSQL?

NoSQL este o categorie viitoare de sisteme de gestionare a bazelor de date. Principala sa caracteristică este neaderarea la conceptele de baze de date relaționale. NoSQL înseamnă „Nu numai SQL”.

New call-to-action