Întrebări frecvente vouchere de training Microsoft Software Assurance

Nu lăsați bani de training pe masă! Participă la traininguri Microsoft pe banii vendorului: la achiziționarea de produse software Microsoft sunteți recompensat cu vouchere de training pe care le puteți folosi să participați gratuit la cursuri oficiale Microsoft.

 

Dacă în compania voastră ați achiziționat produse software Microsoft de licențiere în volum, este posibil să fiți eligibil să răscumpărați vouchere de training Microsoft Software Assurance și să primiți în schimbul acestora cursuri gratuite oferite de Microsoft. În cazul în care compania voastră nu își valorifică SATV-urile, ați putea lăsa bani de training gratuit pe masă.

Ce sunt voucherele de formare Microsoft Software Assurance?

Companiile care achiziționează Software Assurance (SA) ca parte a contractelor de licențiere în volum Microsoft sunt eligibile pentru a primi vouchere de training Microsoft Software Assurance (SATV). Programul Microsoft SATV oferă zile de training gratuit care pot fi valorificate la partenerii certificați Microsoft, pentru soluții de învățare (PCSL), cum ar fi Bittnet Training.

 

Voucherele de Microsoft Software Assurance sunt legate de zilele de instruire, iar numărul de zile acordate unei organizații depinde de produs și de numărul de licențe software calificate, care corespund cu Software Assurance.

 

SATV-urile sunt destinate utilizării de către profesioniști sau dezvoltatori IT și pot fi răscumpărate pentru cursuri eligibile, ce includ produsul oficial de învățare Microsoft (OMLP), predat de instructori Microsoft (MCT).

Ce sunt voucherele Microsoft SATV si cum pot fi utilizate.

Când expiră voucherele SATV? De ce este important acest lucru?

Programul SATV se termină la 30 iunie 2021. Pentru a profita de zilele de training atribuite companiei voastre, trebuie să creați / sau să atribuiți vouchere până la acea dată. Dacă nu le creați / atribuiți până la acea dată, le veți pierde.

Trebuie să finalizez și trainingurile tot până la 30 iunie 2021?

Nu. Trebuie doar să creați voucherele până la 30 iunie. Odată ce voucherele sunt create / atribuite, cursurile pentru care optați sau agreați pot fi finalizate până la 1 ianuarie 2022.

Cum pot afla dacă în compania mea mai sunt vouchere SATV nefolosite, de care mai pot beneficia?

Poate fi o provocare să stabiliți dacă sunt disponibile vouchere SATV, deoarece acordurile de licență software de la Microsoft vin într-o varietate de forme și sunt achiziționate de la diferiți furnizori de soluții de licențiere (Licensing Solution Providers) – anterior Microsoft Large Account Resellers (LAR). Deci, mai multe departamente din compania voastră pot avea mai multe contracte de licență software cu mai mulți reselleri autorizați.

Pentru a afla dacă și compania ta mai are vouchere disponibile, de care nu te-ai folosit încă, completează formularul de mai jos. Solicitarea ta va fi preluată de către colegii noștricare te vor ajuta să intri în legătură cu persoana responsabilă de la Microsoft. Aceasta va putea verifica câte vouchere mai are compania ta disponibile ca tu să nu pierzi șansa de a te folosi de ele.

Pentru ce cursuri Microsoft sunt eligibile voucherele SATV?

Acestea sunt eligibile doar pentru cursurile dedicate profesioniștilor și developerilor IT.

Accesați Catalogul de produse pentru a verifica lista cursurilor eligibile. Pentru aceasta, selectați următoarele: Training Type – Classroom; Program Type – SA.

 

Exemple de cursuri unde puteți să vă folosiți voucherele SATV:

 • On-Demand Microsoft Official Courseware (MOC)
 • MOC la cerere 180 de zile
 • Digital MOC
 • Printed MOC
 • Examene
 • Microsoft Course Certificate vouchers (LaaS sau Learning as a Service)
 • Community courseware destinate pentru profesioniști IT sau un public de developeri.
Cum se utilizeaza voucherele Microsoft SATV.

Pot să folosesc vouchere SATV pentru a mă înscrie la cursurile Microsoft Dynamics?

Te poți înscrie la Cursurile Select Microsoft Dynamics cu voucherele Software Assurance.

Trebuie doar să consulți catalogul de produse Software Assurance Training Benefit și să selectezi următoarele câmpuri:

 • Product Technology: select all relevant Microsoft Dynamics options
 • Training Type: Classroom
 • Program Type: SA

Pot deconta examene cu vouchere SATV?

Da, se pot deconta examene cu ajutorul voucherelor SATV. Consultați catalogul de produse pentru a verifica ce examene se pot deconta.

Pot folosi voucherele pentru traininguri aplicate bazate pe roluri?

Noile traininguri aplicate (ILT) bazate pe roluri pot fi și ele accesate prin cadrul programului Microsoft Software Assurance Training Vouchers (SATV).

Ce cursuri Microsoft nu pot accesa cu voucherele de learning SATV?

First Look Clinics, Fresh Editions și Hands-on Labs nu pot fi accesate cu vouchere SATV. Nici subiectele pentru cei din domeniul informaticii (cum ar fi cursurile despre Microsoft Excel, Word și PowerPoint) nu sunt disponibile.

Cum urmaresc progresul utilizarii voucherelor Bittnet Training CLC.

Sub ce formă pot fi livrate cursurile de training de care beneficiez cu vouchere SATV?

Cursurile vă pot fi oferite în următoarele formate:

 • Livrare de curs custom (program de training personalizat)
 • Livrate în format clasic, într-o sală de clasă sau prin format live-virtual
 • Prin oferirea accesului la sesiuni de cursuri publice sau private

Cum funcționează programul SATV?

Este posibil să beneficiați de vouchere SATV dacă în compania voastră s-au achiziționat produse Microsoft Software Assurance cu un acord Microsoft de licențiere în volum. Dacă aveți nevoie de asistență să verificați dacă sunteți eligibil pentru a primi vouchere, contactați consultantul Bittnet responsabil de produse Microsoft la adresa askformore@bittnet.ro sau completând formularul din pagină.

Primul pas este să vă activați voucherele SATV de care dispuneți pe site-ul Microsoft Volume Licensing Services (MVLS).

Cum îmi activez voucherele de training Microsoft?

Ca să puteți beneficia de ele, acestea trebuie mai întâi activate pe site-ul vendorului. Activarea acestora se face în 4 pași simpli:

1.Verifici eligibilitatea: clienții primesc un număr de zile de training pe baza licențelor de software Microsoft Office și / sau Windows eligibile care sunt acoperite de vouchere SA. Accesați Volume Licensing Service Center (VLSC) pentru a vedea cea mai recentă actualizare a beneficiilor pe care le puteți primi prin intermediul voucherelor. 

 1. Activezi voucherele:persoana către care sunt desemnate voucherele vaaccesa site-ul web al Centrului de servicii de licențiere în volum (VLSC) al Microsoft pentru a activa voucherul ca beneficiul de training al organizației. Voucherul trebuie activat doar o singură dată, iar odată cu aceasta se activează toate zilele de training pe care le are atribuite și de care poate beneficia compania voastră.  

Pașii pe care trebuie să îi urmați pe site pentru activare: Sign In –View Software Assurance Benefits –> select the benefit from the Software  

Assurance Summary list Licensing Agreement Number > view the Benefits Available for Activation pane. Ca să îl activați, selectați numele beneficiului voucherului SA și urmați instrucțiunile din ecranele ulterioare. 

 1. Creezi și atribui: după activarea voucherului ca beneficiu, puteți crea și atribui vouchere de learning SA angajaților, introducând numele angajatului, adresa de e-mail și numărul de zile în training care vă revin prin voucherul vostru – practic, valoarea voucherului deținut. Acesta este valabil doar 180 de zile după ce este creat și asignat unei persoane din companie, iar angajatul trebuie să utilizeze voucherul înainte de expirarea acestuia.

 

Pașii pe care îi faci pe site pentru a asigna voucherul: Selectezi <<Training Benefits Detail>>, verifici numărul zilelor de training la <<Eligible Agreement Training Days>> și selectezi <<Create Training Vouchers>>. Apoi inserezi detaliile persoanei către care atribui acel voucher de training. Dacă nu cunoști durata cursului, cel mai bine este să introduci din oficiu 5 zile (dacă mai ai zile de training disponibile vor fi redistribuite automat în contul companiei tale). Apoi selectezi <<Add Voucher>>, ulterior Submit Voucher List și apoi Add Voucher. La final faci click pe Submit Voucher List. Acest pas creează și atribuie voucherul angajatului. Vei primi apoi un e-mail care conține detaliile voucherului la adresa de e-mail a companiei, cea care a fost introdusă în momentul creării voucherului.

 1. Programezi trainingurile: angajații pot alege un partener de training autorizat Microsoft precum Bittnet Training, care oferă cursurile pe care doresc să le urmeze.

Pentru a se programa la un curs , angajații trebuie să ofere partenerului de training autorizat detaliile voucherului de learning SA care îi oferă acest beneficiu. Acestea se găsesc în e-mailul de confirmare a voucherului. Puteți beneficia de trainingul gratuit prin voucherele voastre dacă vă înscrieți la cursurile Microsoft oferite de Bittnet Training.

Care este valoarea fiecărui voucher SA?

O (1) zi de voucher de training SA înseamnă o (1) zi de instruire în clasă – 1 voucher = 1 zi de training. Costul trainingului este acoperit prin acordul Software Assurance.

Există reguli de decontare în ceea ce privește conversia zilelor de training în vouchere alocate, probleme de eligibilitate pentru cursanți și cursuri, diverse date de expirare și declanșatoare de revocare a voucherelor. Asigurați-vă că solicitați asistență de la Software Assurance Benefits Manager (o persoană din compania voastră însărcinată să administreze planul Software Assurance) și de la un partener certificat Microsoft pentru soluții de educație (de exemplu, un consultant de la Bittnet Training).

Ce înseamnă a aloca vouchere SATV?

Odată ce managerul care beneficiază de aceste vouchere vă atribuie un voucher de training prin intermediul unui SATV, va trebui să urmați un curs care poate fi accesat cu acest voucher în maxim 180 de zile după ce acesta v-a fost alocat.

Voucherele SATV pot fi valorificate pentru traininguri oferite de orice  membru Microsoft Partner Network (MPN) sau partener IT Academy?

Nu, programul SATV este un program exclusiv oferit doar de partenerii de training autorizați.

Voucherele pot fi valorificate numai în locațiile partenerilor de training. În România puteți beneficia de aceste vouchere prin intermediul Bittnet Training, partener de training oficial autorizat de Microsoft.

Pot plăti pentru zile de training suplimentare dacă nu am suficiente vouchere pentru a plăti pentru un curs?

Da, puteți plăti diferența pentru zilele suplimentare. De exemplu, dacă doriți un curs de 5 zile, dar aveți doar 2 zile prin voucher, puteți face o plată separată pentru cele 3 zile suplimentare.

Este necesar ca partenerii de training să utilizeze un trainer certificat Microsoft (MCT) pentru a furniza un curs eligibil pentru SA?

Da, toate cerințele de livrare a cursurilor Microsoft se aplică cursurilor livrate ca parte a programului SATV.

Care sunt termenele limită până la care pot folosi voucherele mele?

Voucherele de instruire sunt complet retrase din beneficiile care survin prin programul Software Assurance, dar clienții pot continua să folosească zilele de care beneficiază prin  voucher pentru cursuri oferite de un instructor, atât timp cât voucherele sunt încă valabile. Acestea sunt cele mai importante date care trimit la suspendarea programului:

 

1 februarie 2020: Trainingul pentru Azure a fost retras din catalogul cursurilor ce puteau fi accesate prin intermediul voucherelor.

1 februarie 2021: clienții nu mai acumulează beneficii transpuse în vouchere de training.

30 iunie 2021: ultima zi în care clienții mai pot crea / atribui vouchere.

1 iulie 2021: toate zilele de training rămase disponibile prin vouchere vor fi eliminate.

1 ianuarie 2022: ultima zi pentru parteneri de a valorifica voucherele de training. Partenerul va avea la dispoziție 60 de zile pentru a finaliza procesul de decontare a plății după ce beneficiați de cursuri.

Completează formularul și ia legătura cu unul dintre consultanții noștri