Beneficii ale certificărilor IT pentru angajați și companie

Beneficii ale certificărilor IT pentru angajați și companie

Vizualizări: 14

Fie că ești specialist IT și îți dorești să te dezvolți profesional, fie că ești managerul unei echipe tehnice și cauți soluții pentru dezvoltarea angajaților, certificările nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de priorități. În condițiile în care tehnologia evoluează în ritm alert, profesioniștii din domeniu au nevoie de noi competențe și informații pentru a se adapta la cerințele pieței.

Atunci când te gândești la obținerea unei certificări, iei de obicei în calcul și posibilele piedici: un curs și un examen presupun timp, bani și efort, motiv pentru care uneori poți privi subiectul cu scepticism. Totuși, beneficiile sunt majore, mai ales pe termen lung, iar efortul și investiția sunt răsplătite pe măsură. Află în cele ce urmează care sunt principalele avantaje pe care ți le oferă certificările IT.

1. Certificările IT te ajută să găsești mai ușor locul de muncă dorit

Așa cum spuneam, tehnologia evoluează rapid, iar specialiștii IT lucrează cu o serie de sisteme, aplicații, programe și limbaje de operare complexe, care le permit să aducă un plus de valoare companiei. Certificările din CV îi vor demonstra oricărui manager că deții cunoștințele necesare pentru a-ți putea desfășura activitatea și că ești genul de persoană ambițioasă, care nu se oprește din a învăța.

Numeroase companii le solicită angajaților să obțină anumite certificări, aliniate cu sistemele IT utilizate în organizație. Prin urmare, procesul de recrutare decurge mult mai bine pentru candidații care îndeplinesc din start cerințele de bază.

2. Ai mai multe șanse de promovare

Dacă visezi la o carieră de succes, nu îți poți permite să te plafonezi, mai ales când vrei să fii considerat un angajat valoros pentru companie. Pentru a obține promovarea dorită, e recomandat să fii la curent cu noile tehnologii și să îți îmbunătățești abilitățile pe care deja le deții.

Obținerea unei certificări este o modalitate de a demonstra că îți iei cariera în serios, că investești în tine și că ai ambiție. Experiența de lucru și dorința de a te dezvolta te pot ajuta să obții o poziție mai bună sau, odată cu evaluarea anuală, o mărire de salariu.

3. Îți crești gradul de expertiză și reputația

Orice profesionist își dorește să fie ascultat și respectat de colegii săi și de managementul companiei. Uneori vrei să propui o schimbare de procedură, adoptarea unui nou mod de lucru sau implementarea unei anumite aplicații, moment în care deciziile tale trebuie să se bucure de susținerea echipei, dar și a conducerii organizației. Obținerea unei certificări funcționează în favoarea ta, întrucât demonstrează experiența pe care o ai în domeniul respectiv, oferindu-ți mai multă credibilitate și putere de decizie.

4. Compania câștigă de asemenea o bună reputație

Un examen de certificare IT nu e benefic doar pentru nivelul tău de expertiză, ci și pentru reputația organizației în care lucrezi. Atunci când își prezintă echipa clienților și potențialilor clienți, compania dovedește că deține un înalt nivel de expertiză și demonstrează o preocupare constantă pentru îmbunătățire și inovare.

Clienții au mai multă încredere într-o companie ce rămâne la curent cu tendințele IT și tehnologia de ultimă generație.

5. Certificările IT recunoscute au impact și asupra scalării companiei

Indiferent de domeniul de activitate, afacerile trebuie să fie profitabile pentru a se putea menține în piață și pentru a-și depăși concurența. Pentru asta au nevoie de inovație, de simplificarea proceselor interne și de automatizare, astfel încât să poată oferi servicii și produse de calitate, cu mai puține cheltuieli.

O echipă de IT care este la curent cu noutățile din domeniu poate aduce valoare organizației, implementând sisteme care să reducă substanțial cheltuielile, să ofere o experiență mai bună clienților și să sporească securitatea datelor.

6. Compania nu mai trebuie să caute parteneri sau angajați extra pentru proiectele IT

Imaginează-ți următoarea situație: compania ta decide să migreze în cloud, însă oamenii din echipa IT nu dețin expertiza necesară pentru a superviza procesul și a se implica în etapele acestuia. Prin urmare, organizația trebuie fie să amâne proiectul, fie să angajeze oameni noi sau să caute experți care să se implice în proiect. Gândește-te la cheltuielile și timpul pierdut – nu-i așa că ar fi de preferat ca expertiza să existe deja în interiorul companiei?

În ziua de astăzi, organizațiile care își doresc să aibă succes știu că resursa lor cea mai prețioasă e reprezentată de propria echipă. De aceea, aleg să investească în dezvoltarea angajaților, alocă timp și buget pentru cursuri, pentru ca rezultatele să se observe ulterior.

Certificările IT reprezintă un câștig atât pentru companie, cât și pentru angajați. Compania câștigă o echipă de IT cu experiență și abilități adaptate la cele mai noi tendințe, ceea ce se transformă în inovații, procese simplificate și o experiență superioară pentru clienți. Angajații, la rândul lor, câștigă un traseu profesional ascendent și mai multă încredere în propriile cunoștințe.

Nu uita că Bittnet îți oferă cursurile necesare pentru a putea susține certificările IT pe care le ai în vedere. Avem cel mai vast portofoliu de cursuri IT de pe piață, cu peste 1500 de cursuri. Dacă dorești o certificare Cisco, certificare Microsoft, certificare Microsoft Office, certificare DevOps, certificare VMware, certificare Linux, certificare Oracle, certificare Amazon Web Services, certificare Citrix, certificare CheckPoint, certificare ITIL®, certificare EC-Council, certificare Mile2, certificare CertNexus, certificare CompTIA, certificare Fortinet, certificare UiPath, certificare OffSec sau certificare ISTQB, dă click pe unul din linkurile de mai sus și selectează cursurile care sunt de interes.

Vrei să obții o nouă certificare și nu știi ce cursuri ți-ar fi cu adevărat utile? Hai să stăm de vorbă și să identificăm împreună varianta potrivită pentru nevoile tale.

New call-to-action