IT-ul, domeniul fluctuației de personal: învață cum să-ți păstrezi echipa

După un 2020 cu multe necunoscute și semne de întrebare, 2021 a început în plină forță din perspectiva efervescenței de pe piața locurilor de muncă. Potrivit unei analize eJobs, în ianuarie 2021, au fost înregistrate peste 500.000 de aplicări la locurile de muncă listate, aproape 70.000 de persoane și-au trimis CV-ul pentru angajare, iar companiile au postat în aceeași perioadă peste 7000 de locuri de muncă, majoritatea din retail, IT și industria comunicării.

Cifre care te vor determina să investești în actuala ta echipă

Un alt sondaj, realizat de BestJobs, arată că mai mult de jumătate dintre angajații din România se gândesc să își schimbe locul de muncă în 2021, iar 28% au făcut pași concreți în această direcție.

Referindu-ne strict la domeniul IT, aici lucrurile sunt deja și mai complexe. Pe de o parte, în România avem unul dintre cele mai puternice hub-uri de IT din Europa Centrală și de Est, cu aproximativ 140.000 de specialiști, însă, pe de altă parte, ritmul galopant în care se dezvoltă domeniul și accelerarea digitalizării companiilor nu fac altceva decât să adâncească deficitul de personal care era deja problematic încă de dinainte de izbucnirea pandemiei. Astfel, acum discutăm de un deficit de 15.000 de profesioniști IT doar în țara noastră, fără să luăm în calcul că la nivel european acesta depășește 670.000 de specialiști, și, odată cu noul mod de lucru, cel remote, pentru mulți dintre salariații din acest domeniu nu mai contează de unde este angajatorul. Competiția între companii, pentru profesioniștii IT este mai acerbă decât oricând.

cum să-ți păstrezi echipa

Angajații din IT, deschiși spre o schimbare de job

La toate aceste date se adaugă și informația că 8 din 10 profesioniști în IT sunt deschiși spre o schimbare de job care să le aducă atât salarii mai mari, cât și extra beneficii mai motivante. Pentru 1 din 3 angajați, conform analizei BestJobs, actualul loc de muncă nu le oferă suficiente oportunități de dezvoltare profesională.

 

Aici, rolul tău este crucial pentru succesul nu doar al departamentului sau al echipei pe care o conduci, ci chiar al întregii companii. Trebuie  să acorzi atenție deosebită la bunăstarea echipei tale, să intuiești și să înțelegi nevoile fiecărui membru, astfel încât să te asiguri că este mulțumit de locul de muncă actual și că nu va fi și el unul dintre cei 8 din 10 IT-iști deschiși spre o schimbare de job.

Asigură-le un mediu în care se pot dezvolta profesional

Unul dintre lucrurile esențiale este să știi despre fiecare dintre ei în ce direcție vor să se dezvolte, ori care este planul lor de carieră,cel puțin pe termen mediu. Înțelegând acest aspect, vei putea găsi soluții pentru a-i ajuta pe fiecare dintre ei, să își atingă obiectivele de dezvoltare profesională,dacă organizația ta susține acest lucru .

 

Una dintre marile provocări pe care le poate avea un angajat din domeniul IT, deci cel mai probabil și cei din echipa ta, este să țină pasul cu dezvoltarea tehnologiei, cu noutățile din aria lui. A-i oferi posibilitatea de a se dezvolta continuu din acest punct de vedere cântărește, cu siguranță, în decizia lui de a rămâne sau nu în organizație.

Astfel, acum mai mult decât oricând, este nevoie să îți găsești un partener de încredere care să te sprijine în acest demers, care să vină cu soluții eficiente și adaptate perioadei pe care o trăim, care să asigure dezvoltarea continuă a angajaților. La Bittnet Training aceasta este aria noastră de expertiză . Îți dăm un singur indiciu: nu te lăsăm să faci scroll prin toate cele mai bine de  1500 de cursuri. Te ghidăm în alegerea celor mai potrivite dintre ele și îți oferim consiliere pentru un plan de dezvoltare personalizat. Alege-ne ca partenerul tău de training și te vom ajuta să îți păstrezi angajații mulțumiți de dezvoltarea lor profesională. Dacă vrei totuși să-ți faci o idee despre ceea ce oferim înainte să stăm de vorbă, poți parcurge și ofertă noastră de cursuri.

New call-to-action