Microsoft MS-101 – Microsoft 365 Mobility and Security

Acest curs a fost retras de Microsoft și este înlocuit de Microsoft MS-102: Microsoft 365 Administrator Essentials.

Cursul Microsoft MS-101 – Microsoft 365 Mobility and Security acoperă trei elemente centrale ale administrării Microsoft 365 enterprise – managementul securității Microsoft 365, gestionarea conformității Microsoft 365 și gestionarea dispozitivelor Microsoft 365.

În prima parte a cursului, participanții examinează tipurile comune de vectori de amenințare și încălcări ale datelor cu care se confruntă organizațiile astăzi și află soluțiile de securitate Microsoft 365 precum Scorul securizat Microsoft și Azure Active Directory Identity Protection.

În partea a doua, cursanții învață diverse metode de gestionare, arhivare și protecție a datelor, inclusiv modalități de criptare a mesajelor în Office 365 și prevenirea pierderilor de date (DLP). Cursul se încheie cu o examinare aprofundată a gestionării dispozitivelor Microsoft 365.

Cui i se adresează?

Acest curs este conceput pentru persoanele care aspiră la rolul de Administrator Microsoft 365 Enterprise și au finalizat una dintre căile de certificare a administratorilor bazate pe roluri Microsoft 365.

Ce vei învăța?

În acest curs vei învăța despre:

 • Valorile de securitate Microsoft 365
 • Serviciile de securitate Microsoft 365
 • Amenințările Microsoft 365
 • Guvernanța datelor în Microsoft 365
 • Arhivarea și păstrarea în Office 365
 • Guvernanța datelor în Microsoft 365 Intelligence
 • Gestionarea dispozitivelor
 • Strategii de implementare Windows 10
 • Gestionarea dispozitivelor mobile

Cerințe preliminare:

Pentru a se înscrie la acest curs, participanții trebuie să:

 • Finalizeze un curs de administrator al uneia dintre următoarele nișe: Messaging, Teamwork, Security and Compliance, or Collaboration
 • Aibă o înțelegere competentă a DNS și o experiență de bază cu serviciile Microsoft 365.
 • Aibă o înțelegere competentă a practicilor IT

Agenda cursului:

Materialele de curs sunt în limba Engleză. Predarea se face în limba Română.

Modulul 1: Introducere în valorile de securitate Microsoft 365

Pentru început cursanții examinează tipurile comune de vectori de amenințare și încălcări ale datelor cu care se confruntă organizațiile astăzi și află soluțiile de securitate Microsoft 365. Participanți sunt introduși în Microsoft Secure Score, Privileged Identity Management, precum și în Azure Active Directory Identity Protection.

Modulul 2: Gestionarea serviciilor de securitate Microsoft 365

Acest modul examinează modul de gestionare a serviciilor de securitate Microsoft 365, inclusiv Exchange Online Protection, Advanced Threat Protection, Safe Attachments și Safe Links.

Modulul 3: Microsoft 365 Threat Intelligence

Apoi cursanții trec de la serviciile de securitate la informațiile privind amenințările și învață, în mod specific, cum să utilizeze Security Dashboard și Advanced Threat Analytics pentru a preveni potențialele încălcări ale securității.

Modulul 4: Introducere în gestionarea datelor în Microsoft 365

Acest modul examinează componentele cheie de gestionare a conformității Microsoft 365. Acesta începe cu o prezentare generală a tuturor aspectelor cheie ale gestionării datelor, inclusiv arhivarea și păstrarea datelor, Information Rights Management, Secure Multipurpose Internet Mail Extension (S/MIME), Criptarea mesajelor Office 365 și prevenirea pierderilor de date (DLP).

Modulul 5: Arhivare și păstrare în Microsoft 365

În următorul modul participanții descoperă în detaliu aspectele ce țin de arhivarea și păstrarea datelor, acordând o atenție deosebită gestionării datelor în SharePoint, arhivării lor în Exchange și a politicilor de retenție din Centrul de securitate și conformitate.

Modulul 6: Implementarea guvernanței datelor în Microsoft 365 Intelligence

Modulul 6 examinează modul de implementare a aspectelor cheie ale gestionării datelor, inclusiv construirea de ziduri etice în Exchange Online, crearea politicilor DLP din șabloane încorporate, crearea de politici DLP personalizate.

Modulul 7: Gestionarea guvernanței datelor în Microsoft 365

Acest modul se concentrează pe gestionarea retenției datelor în e-mail și rezolvarea potențialelor probleme. Cursanții învață să implementeze Protecția informațiilor Azure și Protecția informațiilor Windows.

Modulul 8: Gestionarea căutării și investigațiilor

Modulul 8 încheie secțiunea privind guvernanța datelor examinând modul de gestionare a căutării în datele existente, inclusiv căutarea conținutului în Centrul de securitate și conformitate, auditul jurnalului de logări și gestionarea eDiscovery.

Modulul 9: Planificarea pentru gestionarea dispozitivelor

Acest modul oferă o examinare aprofundată a gestionării dispozitivelor Microsoft 365. Participanții învață să pregătească dispozitivele Windows 10 pentru co-gestionare și să treacă de la Configuration Manager la Microsoft Intune. De asemenea, ei explorează Microsoft Store for Business și Mobile Application Management.

Modulul 10: Planificarea strategiei de implementare Windows 10

Spre final, cursanții se concentrează pe planificarea strategiei de implementare Windows 10, inclusiv modul de implementare a Windows Autopilot, a Windows Analytics și planificarea serviciului de activare a abonamentului Windows 10.

Modulul 11: Implementarea managementului dispozitivelor mobile

În final, participanții învață să implementeze, să înscrie și să gestioneze dispozitivele de Mobile Device Management (MDM).

Recomandăm să continui cu:

Nu există cursuri recomandate după finalizarea acestui curs.

Programe de certificare

Acest curs îi pregătește pe participanți pentru susținerea examenului Microsoft MS-101 și obținerea certificării de Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert

Microsoft MS-101 – Microsoft 365 Mobility and Security

Solicită ofertă personalizată pentru 2 sau mai multe persoane.

Detalii curs

Durată

5
zile

Preț

1200 EUR

Modalități de livrare

Predare în clasă, Clasă hibridă, Clasă virtuală

Nivel de specializare

3. Intermediate

Roluri asociate

Administrator, Architect, Cloud Architect, Cloud Engineer, Systems Engineer

    Solicită ofertă personalizată pentru 2 sau mai multe persoane.