Întrebări frecvente despre voucherele Cisco Learning Credits (CLC)

Ce sunt Cisco Learning Credits (CLC)?

Cisco Learning Credits (CLC) funcționează ca niște vouchere preplătite (unități de credit) care pot fi folosite ca să achiți cursuri Cisco pe care dorești să le urmezi. Fiecare credit (voucher) CLC este echivalent cu 100 USD. Voucherele CLC sunt utilizate ca metodă de plată pentru trainingurile oferite de Cisco sau de către un Partener de Training Autorizat Cisco (Cisco Learning Partner), așa cum este și Bittnet Training.

Care sunt avantajele acestor vouchere?

Cu voucherele CLC vă este mai ușor să includeți și trainingul în serviciile pe care le primiți odată cu achiziționarea unor produse și servicii Cisco. Beneficiați astfel de o soluție completă care vă facilitează accesul la un plan de educație care este parte integrată din serviciile cumpărate. Astfel, conceperea unui plan de training pentru compania ta nu trebuie să fie amânat până după achiziția tehnologiei. Ai ocazia să îți setezi din start nevoile de training pe care le identifici ca fiind importante în organizația ta și îți poți permite să achiziționezi cursuri premium oferite de Cisco Training Services sau Parteneri de Training Autorizați.

Cum pot obține vouchere Cisco Learning Credits?

Dacă achiziționați produse sau servicii direct de la Cisco, puteți beneficia de vouchere de training în mod implicit sau le puteți comanda prin intermediul unui distribuitor cu valoare adăugată Cisco (RAV). Voucherele CLC pot fi achiziționate odată cu produsul sau serviciul vostru, ori ca o comandă individuală, de sine stătătoare, căreia îi sunt atribuite un număr de identificare și un cost din lista globală de prețuri Cisco (Cisco Global Price List).

Ce pot cumpăra cu ele?

CLC poate fi utilizat pentru a achiziționa următoarele:

achizitioneaza training it cu ajutorul clc-urilor.

Trebuie să știu ce cursuri aș dori să fac, înainte de a cumpăra Cisco Learning Credits?

Nu, nu trebuie să aveți în prealabil o listă de cursuri pe care ați dori să le faceți. Cu toate acestea, este foarte recomandat să colaborați cu un reprezentant al Cisco Training Services sau cu un partener de training autorizat care are instrumentele și cunoștințele să vă ajute să creați un plan de training care să se potrivească nevoilor voastre.

Cât de curând îmi pot folosi voucherele Cisco? Sunt disponibile imediat?

Comanda pentru CLC trebuie să treacă prin procese de rezervare, aprobare și facturare înainte ca voucherele să devină disponibile. Odată făcută rezervarea, comanda poate dura între 4 și 7 zile lucrătoare pentru ca să le puteți folosi.

Cum voi ști când pot să-mi folosesc voucherele mele Cisco (CLC)? Îmi trimite cineva notificare că sunt disponibile?

CLC sunt produse virtuale pentru care nu se va livra nimic fizic. De îndată ce comanda a fost facută și facturată, echipa de Learning Credits va fi notificată pentru a vă activa voucherele. În acel moment, agentul vostru de vânzări de tehnologie Cisco va fi informat că voucherele sunt gata și vă va asocia numele de utilizator (ID) Cisco la contul alocat pentru a vă oferi acces la instrumentul de gestionare a voucherelor (LCMT – Learning Credit Management Tool).

Utilizarea voucherelor CLC bittnet training

Ce trebuie să fac pentru a putea să-mi folosesc voucherele Cisco?

Pentru a-ți folosi voucherele CLC trebuie să dai numărul comenzii cu produse Cisco (Cisco Sales Order -SO)  în care ți s-au alocat vouchere pe contul tău către Cisco Training Services sau către partenerul de training, acestea fiind folosite ca metodă de plată în momentul înregistrării. Instrumentul de gestionare a creditelor de învățare (LCMT), disponibil 24 × 7, este o bază de date ce reține detaliile achiziției cu privire la voucherele voastre. Vă permite să monitorizați utilizarea acestora și vă trimite notificări de tranzacții și extrase lunare prin e-mail.

Sunt credite de învățare Cisco disponibile în fiecare țară?

Nu, doar în anumite țări s-a oferit permisiunea pentru vânzarea, cumpărarea și răscumpărarea CLC. Pentru o listă actualizată a țărilor în care pot fi utilizate aceste vouchere de training, vă rugăm să vizitați pagina Countries of Operation. România este una dintre țările în care CLC-urile sunt disponibile.

Voucherele Cisco au termen de expirare?

Da, voucherele CLC au termen de expirare. Pentru cursurile  care încep pe sau după 14 iunie 2021, rambursările CLC prin partenerii de training și partenerii activi de business nu mai sunt disponibile. Deoarece acea dată se apropie rapid, vă rugăm să fiți conștienți de următorul calendar:

6 mai:

 • Pentru a beneficia de decontare trebuie ca clasele să fie organizate în această zi sau după aceea .Pentru mai multe informații faceți click aici.  Pentru o listă cu decontările maxime pe care le puteți obține pe un curs cu un voucher CLC, faceți click aici.
 • Ultima zi în care se mai pot face decontări pentru abonamentele de curs printr-un Learning Partner și variațiile de training create de parteneri

14 iunie:

 • Ultima zi pentru a începe un training dacă CLC-urile sunt folosite ca metodă de plată
 • Ultima zi pentru a vizualiza Preffered Partner în LCMT
 • Ultima zi pentru rezolvarea oricărui caz restant
 • Ultima zi în care mai puteți să confirmați detaliile finale pentru cursuri și să actualizați LCMT în consecință

15 iunie:

 • Nu veți mai putea accesa LCMT. Accesul la debit în tool-ul de gestionare a voucherelor (LCMT) va fi eliminat. Bifați dacă trebuie să ajustați un debit sau să postați unul nou după această dată.
 • Accesul LCMT rămas va fi eliminat* doar după procesarea tuturor RIR-urilor eligibile.

Ce se întâmplă dacă nu folosesc voucherele CLC înainte de expirarea lor?

 • În cazul în care voucherele voastre de training expiră înainte de a le putea utiliza, puteți solicita o reemitere a soldului care urmează să expire, valabilă pentru o perioadă de 6 luni (o singură dată puteți solicita acest lucru).
 • Retrimiterile pot fi acordate într-un interval de eligibilitate cu până la 60 de zile înainte și 60 de zile după data inițială de expirare.
 • Cererile de reeditare sunt transmise prin Instrumentul de gestionare a creditelor de învățare (LCMT). Trebuie să aveți aprobat si să trimiteți un plan de training detaliat pentru a putea utiliza restul voucherelor de training în termen de 6 luni permise pentru reemitere.
 • Cererile de reemitere trebuie să treacă prin procesele de revizuire și aprobare înainte ca voucherele să poată fi puse din nou la dispoziție.

Cum sunt recunoscute voucherele Cisco de către partenerii de training?

Partenerii de training Cisco recunosc voucherele ca substituent al banilor. Fiecare voucher Cisco valorează și este echivalent cu 100 USD pentru a fi folosiți ca monedă de plată pentru training.

Cum pot urmări modul în care s-a folosit voucherul meu CLC?

 • Voucherele sunt gestionate în baza de date online Cisco, prin Instrumentul de gestionare a creditelor de învățare (Learning Credits Management Tool – LCMT).
 • Obțineți acces la baza de date atunci când agentul vostru de la vânzări pentru produse Cisco va introduce numele de utilizator Cisco (ID) în contul alocat companiei voastre ca utilizator de tehnologie Cisco.
 • La prima voastră autentificare vi se va cere să acceptați un acord de Termeni și condiții. Trebuie să acceptați acordul pentru a avea acces în tool. Aceasta este o acțiune pe care o faceți doar o singură dată.
 • Pe prima pagină care vi se va deschide veți avea afișat numele companiei voastre și numărul total de vouchere disponibile.
 • Pentru a vizualiza numărul și detaliile comenzii de vânzare (Sales Order – SO), faceți click pe simbolul Plus [+] din dreapta numelui companiei. Liniile de meniu se vor extinde în jos pentru a afișa numărul comenzii, data de expirare și numărul de zile rămase până la data de expirare a voucherelor.
Cum urmaresc progresul utilizarii voucherelor Bittnet Training CLC.

Pot folosi voucherele Cisco pentru a plăti examenele de certificare?

Da. Voucherele CLC pot fi utilizate pentru achiziționarea voucherelor de examen. Voucherele de examen pot fi achiziționate de la Cisco Learning Network.

Pot fi utilizate voucherele Cisco Learning Credits pentru a plăti altceva decât cursuri de training?

În prezent, voucherele de training pot fi folosite și pentru înregistrarea la evenimentele Cisco Live, vouchere de examen de certificare și pachete de vouchere, dar și produse Cisco Learning Network Store. Cu toate acestea, acestea nu pot fi utilizate pentru plata echipamentelor sau a serviciilor Cisco, a cărților Cisco Press, a materialelor asociate claselor de la parteneri de training sau a costurilor auxiliare asociate cu trainingul, precum călătoriile și cazarea.

Pentru informațiile oficiale despre Cisco Learning Credits, fă click pe link-urile de mai jos:

Ia legătura cu un consultant!

Menu