Bittnet Systems – Cisco Silver Partner în România

Cisco are un nou partener Silver în ROMÂNIA

Bittnet Systems a obținut certificarea la începutul anului 2014

București, 26 martie 2014 –  La doar 7 ani de la înființare, Bittnet Systems a devenit unul din cei cinci parteneri Cisco® certificați Silver. Pentru a obține acest statut, Bittnet Systems a arătat că îndeplinește standardele riguroase impuse de Cisco în ceea ce privește competențele tehnice de networking, calitatea serviciile de suport oferite, numărul clienților loiali precum și analizarea periodică a opțiunilor de dezvoltare a companiei.

La 30 de ani, frații antreprenori Cristian și Mihai Logofătu au reușit să construiască un business stabil, dublând an de an cifra de afaceri. În condiții de criză și instabilitate economică au reușit să încheie 2013 cu 1,5 milioane de euro din traininguri și soluții IT și un profit brut în creștere  de 4 ori față de anul 2012.

Bittnet Cisco Silver Partner logo

”Certificarea Silver confirmă maturitatea noastră ca integrator de solutii de comunicații bazate pe tehnologii Cisco. Acest statut reprezintă o atestare a faptului că Bittnet Systems are capacitatea de a implementa cu succes un proiect complex atât din punct de vedere tehnic, cât și al managementului de proiect. Clienții noștri au în față un partener de încredere, capabil să transforme o nevoie de business într-o  soluție de comunicații bazată pe tehnologii Cisco, soluție pe care apoi să o livreze , instaleze și opereze  în intervalul de timp și la costurile promise ” Mihai Logofătu, CEO BITTNET SYSTEMS.

Pentru a deveni partener Cisco certificat Silver, un integrator trebuie să obțină competențe tehnice și de vânzări pentru a construi arhitecturi avansate. Un partener Cisco Silver trebuie să aibă un minim de clienți loiali pe care să-i deservească potrivit unor proceduri interne bine definite și conforme  standardelor Cisco. Un partener Silver are minim 6 oameni angajați certificați pe tehnologiile Cisco, dintre care minim 2 sunt certificați CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert), cea mai înaltă certificare tehnică  în domeniul rețelelor de comunicații.

Pe lângă aceste cerințe, în urma unei investiții de peste 150 000 euro susținută prin Programul Operațional Regional – Regio, Bittnet Systems a obținut o listă lungă de autorizații precum Learning Partner Associate (ce atestă faptul că trainerii Bittnet pot susține cursuri autorizate Cisco pentru companii), Academy Network Partner  (adică poate oferi echipamente și servicii Academiilor Cisco) sau Cisco TelePresence Video SMB.

Construirea arhitecturală presupune pregătirea, planificarea, design-ul, implementarea, operarea și optimizarea soluției în infrastructura clientului. Pentru a înțelege în ce măsură aceste etape contribuie la gradul de mulțumire a clienților, Bittnet Systems împreună cu Cisco au solicitat completarea unor chestionare. Conform răspunsurilor primite, peste 90% dintre clienți sunt loiali (doresc să colaboreze în continuare cu Cisco și Bittnet Systems și ar conta foarte mult pentru ei dacă una din aceste 2 companii nu ar mai fi partenere). Datorită numărului mare de clienți mulțumiți, Bittnet Systems a obținut statutul de Customer Satisfaction Excellence . Există doar 10 companii în România care dețin acest statut. În calitate de Smart Care Registered Partner, Bittnet Systems poate oferi servicii proactive de suport, management și upgrade de software a infrastructurii clienților.

Întreaga echipă Bittnet Systems este formată din tineri profesioniști specializați pe diverse tehnologii: Routing & Switching, Security, Voice, Wireless, Data Center & Virtualization, IPv6, Design, Service Provider.

Despre Bittnet Systems

Bittnet Systems este partener Cisco în România încă din 2007, când a fost înființată. Compania este atât integrator de soluții IT cât și furnizor de training. Echipa de vânzări alături de echipa tehnică formată din ingineri care sunt și traineri certificați internațional, propun soluții personalizate clienților, în conformitate cu nevoile lor. Bittnet Systems pune la dispoziția clienților o gamă extinsă de traininguri oficiale, dar și traininguri customizate în funcție de necesități, precum și servicii de consultanță, implementare, suport și audit de rețea. Compania este recunoscută pentru promptitudinea și flexibilitatea manifestate față de clienți pentru a le oferi servicii de înaltă calitate.