Bittnet a implinit un an de la listarea pe AeRO

Bittnet (BNET) a aniversat astazi, 15 Aprilie, un an de la listarea pe piata AeRO.

Evenimentul a fost marcat prin deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare, alaturi de reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB),  brokeri, analisti, investitori si mass-media.

“In primul an de activitate pe bursa am reusit sa atingem obiectivele operationale propuse: extinderea echipei de vanzari, a celei tehnice, obtinerea de noi competente – precum Cisco Gold Certified Partner – si lansarea de noi linii de business – precum Citrix Training Center si ITIL Authorized Training Partner. Aceste reusite au dus la cresterea accelerata a business-ului, crestere care ne-a plasat in ultimii ani in topurile Deloitte Fast 500 din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)”, considera Mihai Logofatu, Director General si co-fondator Bittnet.

Primul an pe bursa pentru Bittnet a insemnat 1,587 de tranzactii cu peste 371.000 de actiuni, peste 8% din totalul actiunilor emise. Pretul actiunilor a crescut cu 39%, de la 1,7 lei/actiune in prima zi de tranzactionare, la 2,4 lei/actiune la inchiderea sedintei anterioare. Primul an in postura de companie publica s-a incheiat cu cele mai bune performante financiare din istoria Bittnet. Veniturile totale au crescut cu 35% fata de anul precedent, la 11,2 milioane de lei, profitabilitatea companiei a cunoscut un trend ascendent de asemenea, profitul net crescand cu 386%, la un milion de lei, iar EBITDA cu 64%. Potrivit modelului de business al companiei, cresterea cifrei de afaceri este insotita de majorarea mult mai accelerata a profiturilor companiei. Astfel, valoarea indicatorului PER la 15 Aprilie 2016 a coborat la 10, fata de 37 la 15 Aprilie anul anterior.

“Primul an in calitate de companie publica, listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, coincide cu cel mai bun an de pana acum pentru noi, din punct de vedere al rezultatelor financiare, dar si operationale. Actiunile au fost tranzactionate intr-un numar de 209 sedinte de tranzactionare in perioada 2015-2016, iar in total peste 8% din actiuni si-au schimbat proprietarii in aceasta perioada. Multumim actionarilor care si-au exprimat astfel sprijinul lor si care ne confirma increderea in planurile comunicate, dar si in echipa care construieste zilnic un brand romanesc de referinta”, este de parere Cristian Logofatu, Director Financiar si co-fondator Bittnet.

„Companiile prezente in piata de capital au o oportunitate unica, fiind listate, de a oferi incredere, curaj si loialitate clientilor, angajatilor, partenerilor de afaceri si investitorilor. Cel mai mare succes in acest efort il au managerii si liderii cu viziune si competente profesionale, care inteleg cerintele pietei si care au capacitatea de a le transforma in beneficii si avantaje pentru afacerea pe care o conduc. As dori sa felicit intreaga echipa Bittnet pentru aceste competente, capacitati si pentru simtul responsabilitatii”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.

Bittnet, infiintata in anul 2007, a fost prima companie din domeniul IT care s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti. Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end to end de infrastructura IT, cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP, etc.

Prezentarea din cadrul evenimentului poate fi accesata aici.

Mai multe detalii puteti solicita pe investors@bittnet.ro.