CASE STUDIES

View our projects

The Y Office

Biroul viitorului

Noile tehnologii schimbă metodele clasice de a derula afacerile în România. A lucra nu mai înseamnă a sta 8 ore din zi la birou. Vorbim de inovații folosite de Generația Y pe care Colliers le-a adoptat pentru a crește eficienţa operațională și a deveni mai competitivă.

Generaţia Y este formată din persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani care utilizează cu uşurinţă tehnologie sofisticată, adoptată cu atât mai rapid cu cât le oferă acces mai facil şi mai rapid la informaţia căutată.

PROVOCAREA DE BUSINESS

Cea mai mare provocare a companiei Colliers este adaptarea la cerinţele şi schimbările pieţei. Angajaţii Generaţiei Y sunt eficienţi, mobili şi utilizează tehnologia de ultimă oră pentru a colabora. Tot mai mulţi angajaţi migrează către dispozitive personale mobile: telefoane inteligente, tablete, notebook-uri, netbook-uri, etc. De cele mai multe ori acestea se conectează automat la rețelele wireless disponibile, devenind o breșă de securitate. Aplicațiile “in cloud” și rețelele sociale sunt esențiale pentru adaptarea la noile modele de business internaționale.

The Y Office renunță la cabluri și integrează astfel mobilitatea cu flexibilitatea dispozitivelor Generației Y. Estimând lunar vizita a peste 300 de persoane din medii diferite de afaceri, biroul din România a fost ales proiect pilot pentru clienții Colliers și birourile din afară.

“Pentru un spațiu de lucru unificat, avem nevoie să conectăm toate dispozitivele într-o singură rețea, fără a modifica infrastructura de cabluri a clădirii. Bittnet Systems ne-a oferit o soluție prin care fiecare persoană din interiorul biroului se poate conecta la rețea și va avea acces astfel la toate aplicațiile necesare activităţilor de zi cu zi” a declarat doamna Ilinca Paun, Managing Director Colliers International Romania.

Comunicațiile sunt unificate și integrate în rețea, astfel încât un angajat poate accesa orice aplicație de pe orice dispozitiv pe care îl are la dispoziție (telefon inteligent propriu sau oferit de companie, calculator de birou sau notebook). În plus, Colliers a adoptat și o soluție de videoconferință HD prin care se estimează că vor fi înlocuite 50% din numărul călătoriilor angajaților, dar și a clienților care intenționează să deschidă birouri în România.

the-office

BIROU 1

BENEFICIILE SOLUTIEI

Beneficiile soluției oferite de The Y Office includ scalabilitatea și flexibilitatea infrastructurii IT, astfel, în caz că apare nevoia de extindere sau mutare aceasta poate fi adaptată noilor cerințe, suportând un număr de 4 ori mai mare de angajați decât are în momentul de față.

Un alt beneficiu este reducerea numărului de deplasări în interes de serviciu: atât a angajaților cât și a clienților care intenționează să deschidă birouri în altă zonă geografică, precum și protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de carbon. În felul acesta compania a adoptat conceptul de Green IT.

Birou 2

“Am ales soluția propusă de Bittnet Systems, partener autorizat Cisco, pentru că este o soluție independentă de dispozitivul folosit și de sistemul de operare, este o soluție unificată, centralizată, fiabilă ce oferă securitate la cel mai înalt nivel în orice moment pentru oricine accesează rețeaua Colliers. Cu această soluție implementată putem deservi nevoile de mobilitate şi conectivitate ale angajaților din Generația Y și putem colabora mai rapid și mai eficient cu clienții aflați în diverse colțuri ale lumii”, a concluzionat doamna Ilinca Paun.